Drivaggregat

Vi fant svar på:

Et drivaggregat til manuelle rullestoler finnes i flere varianter. Sunrise Medical tilbyr 2 ulike typer som har forskjellig funksjonalitet. Wheeldrive er drivhjul med innebygget motor som kan gi deg både oppstarthjelp og fremdrift under kjøring. Smartdrive er en enhet som festes til rammen og gir deg de samme hjelpefunksjoner som Wheeldrive

Dersom du er ute etter en sykkelfront til din rullestol, finnes Quickie Attitude Hybrid som gir deg håndpedaler og motorhjelp i en og samme enhet. 

Smartdrive er en motorenhet som festes til rammen på din rullestol. Denne styres ved hjelp av dine bevegelser av armene via et armbånd og trådløse signaler. 

Wheeldrive motorene sitter i 2 drivhjul som monteres på din rullestol istedetfor dine vanlige drivhjul. Hjulene har 2 drivringer med ulik funksjon slik at du kan styre motorhjelpen med disse.  

Ja, det må du. De krever at du kan styre rullestolen kontrollert. 

F55 kan enkelt monteres til de fleste manuelle rullestoler. Både kryssrammestoler og fastrammestoler kan benytte dette drivaggregatet. Se også kompatibiltetsoversikten som du finner under Dokumentasjon. Denne viser hvilke stoler det er laget kombinasjonsavtale med. Se også monteringsanvisninger for montering. Her finner du også krav til de ulike rullestolene, dimensjoner og former. 

Maks hastighet forover er 10 km/t. Alternativ hastighet (tilbehør) er 6 km/t eller 15 km/t. 

 

Bruk av tippesikringer er avhengig av COG-justeringen(tyndepunktsjustering) på din rullestol, ledsageren og omgivelsene (f.eks kupert terreng).. Montering av R20 gjør ikke rullestolen mindre stabil.

R20 er motorisert fremdrift uten egen bremsefunksjon. En ledsagerbrems er derfor anbefalt, men ikke et krav. Det bør selvsagt vurderes i forhold til personens og ledsagerens kapasitet og mulighet for å bremse stolen manuelt. Hvilket terreng man beveger seg i er også en viktig faktor. 

Ja, R20 kan transporteres i et fly, fordi batteristrømmen er 209 Wh, mens den maksimale tillatte batteristrøm til medisinsk utstyr er 300 Wh. Du kan finne IATA-certifikatet under Dokumentasjon på vår hjemmeside.

Nei. Laderen kan kun brukes innendørs og har en beskyttelsesklasse på IP21.

Dersom du kjenner nøkkelnummeret kan du etterbestille nøkler direkte fra batterileverandøren.

R20 kan ha en rekkevidde på 15 km samt ha evnen til å forsere inntil 5 cm forhøyninger og 10 graders skråninger. Kjørelængden er avhengig av mange faktorer (f.eks. kjøremønster, belastning, terreng, motstand, batterinivå og tid siden siste lading.)

R20 er kompatibel med alle rullestolmodeller som har en rørdiameter mellom 22 og 28 mm. Se under Dokumentasjon, Kombinasjonsavtale i Norge, på vår hjemmeside for seneste informasjon