Sitte & Stå / JAY / Rygger

Rygger

Effektiv trykkfordeling samtidig som den enkelte brukers anatomi respekteres -det er JAY's fisofi. Ved moderate til store behov for posisjonering, tilbyr JAY J3 ryggene det bredeste utvalget av størrelser, konturer og tilbehør for å sikre optimal og individuelt tilpasset ryggstøtte En fast Jay-rygg kan gjøre den store forskjellen! Spør oss om råd!

Ser du etter Jay sitteputer?

JAY J3 Carbon

JAY J3 Carbon Rullestolrygg

Støtten du trenger for å være aktiv

JAY Fit 2U Back

JAY Fit 2U Back Rullestolrygg

Prøv, juster og omorganiser – for personer med behov for en mer kompleks sitteløsning.

JAY J3 (SC)

JAY J3 (SC) Rullestolrygg

Fast rygg med grunn kontur(SC)

JAY J3 (MC)

JAY J3 (MC) Rullestolrygg

Faste rygger med medium kontur

JAY J3 (MDC)

JAY J3 (MDC) Rullestolrygg

Lavt plasserte sidestøtter, medium dyp kontur (MDC)

JAY J3 (XMDC)

JAY J3 (XMDC) Rullestolrygg

Midtplassert sidestøtte, ekstra dyp kontur (XMDC)

JAY Lumbalstøtte

JAY Lumbalstøtte

Ekstra støtte for økt komfort og sittetoleranse

Ofte Stilte Spørsmål

"C" står for "curved" (buet) og "F" står for "flat". En C-pute har buet bunn og egner seg i rullestoler med "hengekøyesete" (vanlig på manuelle rullestoler). F-putene har flat bunn og egner seg i rullestoler med plansete (vanlig på komfortrullestoler og elektriske rullestoler). En F-pute kan kompletteres med en innleggsplate dersom den skal brukes i rullestol med hengekøyesete.

Posisjonering er den kliniske prosessen det er å sørge for at en person med nedsatt funksjonsevne oppnår optimal kroppsstilling, støtte og stabilitet. Posisjonering kan ta for seg sittende, liggende eller stående stilling. Målet er å bidra til at hver enkelt person får best mulig kvalitet i hverdagen, samt slipper å bruke sine krefter på å opprettholde stillingen. 

Trykksår skyldes langvarig trykk mot et hudområde over et benfremspring. Trykket gjør at blodsirkulasjonen til området blir dårlig, noe som fører til at underhudsfett og muskler "dør", og det dannes sår i huden. Huden er kroppens ytre beskyttelse og det er svært viktig å unngå trykk som vil kunne resultere i sår. Et første tegn på trykksår er rødlig hud. Kontroller huden din ofte. Dersom du mistenker at sår kan oppstå, må du kontakte din lokale terapeut for en vurdering av sitteputen og ryggen i rullestolen. Husk at dersom du har hatt trykksår tidligere, skal du alltid vurderes i forhold til høy risiko for trykksår.

Jay J3-rygger har festebraketter som passer svært mange rullestoler, både våre egne rullestoler og rullestoler fra andre leverandører. Ryggene kan monteres på både manuelle og elektriske rullestoler. Ta kontakt med din terapeut dersom du har behov for en tilpasset fast rygg i din rullestol. 

I forbindelse med at du fikk utlevert rullestolen var du i kontakt med en kontaktperson i kommunen. Vedkommende er den rette å oppsøke dersom du har behov for hjelp til å tilpasse rullestolen. Spesielt ergoterapeuter og fysioterapeuter har god kunnskap om riktig sittestilling. Ved behov kan NAV Hjelpemiddelsentral kontaktes for ytterligere bistand. Dere kan også kontakte oss i Sunrise Medical for tips, hjelp og evt forslag om alternative løsninger.

 1 2 3 4 5 

J3 tar utgangspunkt i antropometriske målinger og er tilgjengelig i bredder fra 31cm til 51cm, ulike rygghøyder og fem konturer. De ulike konturene møter behovene til ulike brukere, fra de aktive i manuell rullestol til de passive brukerne av elektriske rullestoler. Du kan benytte Jay rygger i rullestoler med setebredder fra 31 til 56 cm.

Ryggene er egnet for moderat til stor grad av posisjonering med mulighet for individuell tilpassing. Jay-ryggene gir presis passform til brukeren (størrelse, kontur, høyde, justeringsintervall, tilbehør).

Lett i vekt er ideelt for aktive brukere i manuelle rullestoler men også egnet for brukere i elektriske rullestoler.

Det er enkel montering med justerbare to- eller fire punktfester. Ryggene er også enkle å ta av og på rullestolen ved hjelp av hurtigkoblinger. Dette er viktig ved bruk av Jay-rygg til sammenleggbare rullestoler.

Dersom du først bestemmer grad av sidestøtte kan du enkelt orientere deg i utvalget innenfor hver gruppe.