Sitte & Stå / JAY / Rygger

Rygger

Effektiv trykkfordeling samtidig som den enkelte brukers anatomi respekteres -det er JAY's fisofi. Ved moderate til store behov for posisjonering, tilbyr JAY J3 ryggene det bredeste utvalget av størrelser, konturer og tilbehør for å sikre optimal og individuelt tilpasset ryggstøtte En fast Jay-rygg kan gjøre den store forskjellen! Spør oss om råd!

Ser du etter Jay sitteputer?

JAY J3 Carbon Rygg

JAY J3 Carbon Rygg

Støtten du trenger for å være aktiv

JAY Fit Rygg

JAY Fit Rygg

En modulær og justerbar rygg, spesielt utviklet for barn og ungdom

JAY J3 Rygg (SC)

JAY J3 Rygg (SC)

Fast rygg med grunn kontur(SC)

JAY J3 Rygg (MC)

JAY J3 Rygg (MC)

Faste rygger med medium kontur

JAY J3 Rygg (MDC)

JAY J3 Rygg (MDC)

Faste rygger med medium kontur og midtplassert sidestøtte

JAY J3 Rygg (XMDC)

JAY J3 Rygg (XMDC)

Midtplassert sidestøtte, ekstra dyp kontur (XMDC)

JAY Lumbalstøtte

JAY Lumbalstøtte

Ekstra støtte for økt komfort og sittetoleranse

Ofte Stilte Spørsmål

"C" står for "curved" (buet) og "F" står for "flat". En C-pute har buet bunn og egner seg i rullestoler med "hengekøyesete" (vanlig på manuelle rullestoler). F-putene har flat bunn og egner seg i rullestoler med plansete (vanlig på komfortrullestoler og elektriske rullestoler). En F-pute kan kompletteres med en innleggsplate dersom den skal brukes i rullestol med hengekøyesete.

Ja, på samme måte som andre saker du skal bruke utendørs når det er kaldt, bør du ha sitteputen din innendørs når det er kaldt ute. Oljepaden i puten skal sørge for at du får god posisjonering og trykkfordeling og dette vil fungere best om puten oppbevares i romtemperatur. 

Det er flere fordeler, blant annet god støtte og stabilitet til den sittende stillingen, konsekvent støtte over tid, bedre trykkfordeling og økt komfort. Generelt kan vi si at ved å bruke en fast rygg, vil du bruke mindre krefter på å opprettholde sittestillingen, og kan dermed bruke kreftene på andre aktiviteter.

Ja, Jay rygger fra og med høyde 42cm er kollisjonstestet og godkjent i henhold til ISO 16840-4 «Wheelchair seating – Part 4: Seating systems for use in motor vehicles». Denne testen gjelder sittesystemer som monteres på rullestoler som er kollisjonstestet og godkjent i henhold til ISO 7176-19 «Wheelchairs – Part 19: Wheeled mobility devices for use as seats in motor vehicles». Kombinasjonen av Jay-rygg på en rullestol som er kollisjonstestet og godkjent i henhold til ISO 7176-19 vil derfor være godkjent for bruk som passasjersete i kjøretøy.

Ja, Jay-rygger fra og med høyde 42cm er forberedt for montering av hodestøtte. Du finner et rikholdig utvalg av løsninger for posisjonering av hodet i vårt sortiment av Whitmyer hodestøtter.

 1 2 3 4 5 

J3 tar utgangspunkt i antropometriske målinger og er tilgjengelig i bredder fra 31cm til 51cm, ulike rygghøyder og fem konturer. De ulike konturene møter behovene til ulike brukere, fra de aktive i manuell rullestol til de passive brukerne av elektriske rullestoler. Du kan benytte Jay rygger i rullestoler med setebredder fra 31 til 56 cm.

Ryggene er egnet for moderat til stor grad av posisjonering med mulighet for individuell tilpassing. Jay-ryggene gir presis passform til brukeren (størrelse, kontur, høyde, justeringsintervall, tilbehør).

Lett i vekt er ideelt for aktive brukere i manuelle rullestoler men også egnet for brukere i elektriske rullestoler.

Det er enkel montering med justerbare to- eller fire punktfester. Ryggene er også enkle å ta av og på rullestolen ved hjelp av hurtigkoblinger. Dette er viktig ved bruk av Jay-rygg til sammenleggbare rullestoler.

Dersom du først bestemmer grad av sidestøtte kan du enkelt orientere deg i utvalget innenfor hver gruppe.