Support / Ofte stilte spørsmål / Dusj-/Toalettstoler

Dusj-/Toalettstoler

Vi fant svar på:

Ja. Delphin er å finne som førstevalg i delkontrakten for dusj- og toalettstoler med drivhjul og ERGOtip-serien med nr fra 5 til 9 er i delkontrakten med dusj- og toalettstoler med elektrisk tilt. De tilhører kontrakten for hygienehjelpemidler. I brosjyrene finner du hovedproduktenes HMS-art.nr. 

Ja, ERGOtip 11 er en dusj-/toalettstol som passer for tyngre brukere. Den har maks brukervekt på 275 kg og har setebredde på 71 cm. ERGOtip 11 har elektrisk tilt og seteløft.

Ja, ERGOtip CARE er en stol som vil hjelpe ved av-/på-kledning av benklær. Den har funksjoner for separat løft av setedelen og ryggdelen i sitteenheten. Ved hjelp av disse løftefunksjonene kan man enkelt hjelpe personen ved av- og påkledning av benkær. Se video.

 Forskjellen er i hovedsak bredde mellom armlen/setebredde og setetype. ERGOtip 5 og 6 har formstøpt sete, mens de øvrige har polstret sete.
ERGOtip 5 har en setebredde på: 44 cm og maks brukervekt på 200kg. ERGOtip 6 har en setebredde på: 48,5 cm og ERGOtip 7 har en setebredde på: 58 cm. ERGOtip 8 har setebredde på 40 cm og ERGOtip 9 har setebredde på 35 cm. ERGOtip 11 er en stol for tyngre brukere med 71 cm bredt sete og brukervekt opptil 275 kg. 

Ja, vår dusj-/toalettstol Delphin kan gjerne benyttes i basseng. Men, det er viktig å spyle stolen ren for klor etter at den er benyttet der. Dersom det ikke gjøres vil stolen få kortere levetid.

Ja, dersom du oppfyller NAV's krav til varig behov (mer enn 2 år) for hjelpemiddelet, kan du søke om å få produktet fra NAV. Dersom ditt behov er kortvarig, kan du oppsøke kommunen du bor i for å få låne et hjelpemiddel.