Support / Ofte stilte spørsmål / Sitte og Stå

Sitte og Stå

Vi fant svar på:

Kinetic Balance er merket for våre belter, seler og vester. Disse utmerker seg med sin høye kvalitet i både stropper og fester. Kinetic Balance produktene er gode på detaljer og er kjent for sine unike egenskaper. Først utmerket de seg med innføringen av vannbestandige materialer og dekkede fester, så med de nye flex-kontrollvestene som både ser bedre ut og føles bedre mot kroppen. Alle produktene leveres i esker, komplett med fester.

Dette er enkelt forklart med illustrasjoner på side 10 i vår produktkatalog for Kinetic Balance. 

Ja, fordi ingen er helt like tilbyr vi ulike låstyper til våre belter. Man skal kunne finne noe som passer til den enkelte bruker. Du kan velge mellom plastspenner, trykknappspenne, kulepennlås og flybeltelås m.fl. Se i katalogen for bilder og beskrivelser for mer detaljer rundt dette. 

Ja, det finnes dusjbelte. Se i katalogen på side 19 for detaljer.

Det er sitteenheter som er bygget opp av moduler og disse kan benyttes på forskjellige understell etter individuelle behov. Vi tilbyr sittesystemer i flere utgaver i flere størrelser. 

Et ståstativ er et stativ som vil hjelpe personer uten styrke i bena til å komme opp i oppreist stilling. Et ståstativ kan enten fungere som foroverlent eller bakorvelent. (Frontalt eller dorsalt).

Et ståstativ vil være til uvurderlig hjelp i forhold til å kunne komme opp å stå i ulike situasjoner. Å kunne samhandle i stående posisjon er ikke minst viktig i forhold til det sosiale og i kommunikasjon med jevnaldrende. For barn å kunne delta i aktiviteter i stående stilling er av stor betydning. I tillegg vet vi at å stå gir økt velbehag, bedre årvåkenhet og bedre søvnmønster. Å stå styrker blodsirkulasjon og blodtrykk i tillegg til forbedret fordøyelse, respirasjon og stemmekontroll.

Det er tre nøkkelområder som krever spesiell fokus ved posisjonering i sittende:
1. Posisjonering av bekken og bekkenstabilitet
2. Posisjonering av ben og føtter
3. Posisjonering av overkropp og hode

Ved fikserte feilstillinger i bekkenet bør bekkenstøtten kunne tilpasses slik at den gir støtte til denne stillingen. Bakovertiltet-, skjevstilt- og rotert bekken er eksempler på feilstillinger.

Ved windsweept sittestilling vil han/hun ha stramme abduktorer på det ene benet og stramme adduktorer på det andre.
Ja. Windsweeping, abduksjon, lårlengdeforskjell, setedybde og hofteabduksjon kan enkelt tilpasses i sittemodulene.
Å for eksempel tillate en windsweept sittestilling bidrar til at bekkenet kan plasseres godt inn i sittemodulen. I tillegg vil tonus ikke bli unødvendig forhøyet på grunn av ubehag eller strekk i stram muskulatur. Resultatet er en funksjonell sittestilling der han/hun klarer å utføre ulike aktiviteter.

Sittemodulene fra Leckey er krasjtestet og godkjent for bruk i kjøretøy. Sittemodulene er testet i sin komplette konfigurasjon på et surrogat understell med formet hodestøtte fra Leckey. Krasjtesten refererer kun til sittesystemet og sammenkoblingsmekanismen. Dersom du skal benytte sittesystemet på et rullestolunderstell henviser vi til rullestolprodusentens brukermanual for detaljer rundt krasjtest.
Til våre sittemoduler tilbyr vi blant annet Zippie RS understell som er krasjtestet og godkjent for bruk i kjøretøy.

Vi har laget en oversikt over tilhørende understell til de ulike sittemodulene. Du finner de ulike oversiktene under hvert produkt: Dokumentasjon/Support - Brosjyrer – Produktblad understell.
Sittemodulene kan også monteres på øvrige understell om ønskelig, blant annet på vår elektriske rullestol Raptor (https://www.sunrisemedical.no/powered-wheelchairs/zippie/childrens-power-wheelchairs/raptor).
Det finnes også muligheter for å kombinere sittemodulene med understell fra andre leverandører. Informasjon om hvilke kombinasjoner som er mulige finnes på www.leckey.com

Det finnes et utvalg ulike hodestøtter fra Leckey som er kompatible med sittemodulene, dette for å dekke inn de ulike behov hva gjelder hodestøtte. Som standard kommer Squiggles og Mygo med en multijusterbar, myk, formet hodestøtte som gir god sidestøtte til hodet. BeMe kommer som standard med en multijusterbar hodestøtte med store sidevanger, som gir meget god støtte av hodet.
De ulike sittemodulene er også kompatible med hodestøtter fra Whitmyer (https://www.sunrisemedical.no/seating/whitmyer/head-positioning).

Lanapelle medisinsk saueskinn til forebygging og behandling av trykksår. Lanapelle medisinske saueskinnsprodukter er naturprodukter fra merinosauen. Ullen er finfibret og meget tett (4.000–6.000 hår/cm²)
Høyden på ullfibrene er hele 30 mm og skinnet kan benyttes av brukere med inkontinensproblematikk.

Ja, det kan de med en temperatur på opptil 80°C.  OBS: Les vaskeanvisningen nøye før du vasker. 

       
  • 1
  •  
  • 2
  •  
  • 3
  •