Support / Ofte stilte spørsmål / Sport og Fritid

Sport og Fritid

Vi fant svar på:

Ja det har vi. Vi har sykler i mange størrelser og med mye utstyr som tilbehør og kan derfor i de fleste tilfeller finne en god sykkel til barn. Syklene overlapper hverandre i størrelse slik at du alltid vil finne en sykkel som passer. Benytt skrittlengde som mål når du velger sykkel.

Ja det kan man. Fra ganske små Acky-sykler og opp til voksen størrelse tilbyr vi sykler med hjelpemotor. 

Bruker sykler ved å trå framover. Når bruker trår bakover skjer det ikke noe. Fri nav er gunstig for å kunne stille inn optimal ”start-posisjon” for pedalene slik at det er enklest mulig å sette sykkelen i gang. Pedalene står i ro i utforbakker. Sykkelen har to håndbremser, en for forhjul og en for bakhjul.

Bruker kan sykle både forover og bakover. Fast nav egner seg spesielt godt der bruker skal sykle på flatt underlag. I utforbakker vil pedalene rotere sammen med hjulene. Sykkelen har håndbrems men denne benyttes ofte i liten grad.

Hjelpemotoren er enkel og trygg i bruk og er like velegnet for barn som for voksne. En vanlig problemstilling er at det kan være tungt for syklisten å sette sykkelen i bevegelse. Alle våre sykler med hjelpemotor har oppstartshjelp, noe som løser dette problemet.

Personen sykler ved å tråkke framover og bremser bakhjulet ved å tråkke bakover. Bakkestart kan være vanskelig da det ikke er like lett å stille pedalene i ønsket ”start-posisjon”. Sykkelen har i tillegg håndbrems for framhjulet.

E (Elektrisk motor) er elektrisk hjelpemotor med batteri som enkelt lades opp ved hjelp av laderen som følger med. Hjelpemotoren har størst effekt i de tyngste situasjonene:
• ved oppstart (oppstartshjelp)
• ved sykling i motbakker
• ved sykling i motvind
• med tung last

Det viktigste målet for å finne riktig størrelse på sykkelen er skrittlengden. Skrittlengden måles fra skrittet til under foten, gjerne med utesko. Benet skal være så strakt som mulig. Bruk den målte skrittlengden til å finne riktig størrelse på sykkelen. Intervallet for skrittlengde er oppført på alle våre sykler. Det neste som bør vurderes er innstigningshøyden. Vær sikker på at personen klarer høyden som er oppgitt som innstigningshøyde.

Ja, det kan man. NAV har et budsjett som kalles AKT26 der man har midler til å gi støtte til voksne som ønsker/trenger et aktivitetshjelpemiddel. Herunder sykler. Det er egenandel på disse bevilgningene. Du kan lese mer om dette på NAV's hjemmesider: https://www.nav.no/sykkel#hvem