Retningslinjer for informasjonskapsler

Retningslinjer for informasjonskapsler

Disse retningslinjene for informasjonskapsler gjelder for nettsiden som er tilgjengelig via webadressen https://www.sunrisemedical.no/ (heretter referert til som “nettsiden”), tilhørende Sunrise Medical AS med organisasjonsnummer NO 966 042 028 og med registrert adresse Delitoppen 3, 1540 Vestby, Norge (heretter referert til som Sunrise Medical eller eier, uten å gjøre videre forskjell).

Å få tilgang til og bla på nettsiden innebærer bruk og nedlasting av egne og tredjeparts informasjonskapsler på terminalutstyret (datamaskin, nettbrett, smarttelefon, etc.)  som benyttes. Dette vil tillate og optimere nettlesingen din, samt analysere visse adferdsmønstre i forbindelse med nettlesingen. Det eneste formålet er å analysere tjenestene våre og vise deg annonser som er relatert til dine preferanser basert på en profil bygget på nettlesingsvanene dine.

Vi oppfordrer deg til å lese retningslinjene for informasjonskapsler grundig, for å lære mer om Sunrise Medicals bruk av denne teknologien.

1. Hva er informasjonskapsler?

Informasjonskapsler er små tekstfiler som lastes ned til ditt terminalutstyr fra nettsiden du besøker. Informasjonskapslene benyttes til å registrere visse nettlesingsinteraksjoner på en nettside, mobil applikasjon eller lignende. Data lagres på, oppdateres og kan hentes fra ditt terminalutstyr.  Filene er lagret på personens datamaskin eller terminal og inneholder generelt anonymisert informasjon som ikke er skadelig for datamaskinen. Filene benyttes til å huske dine preferanser når du kommer tilbake til nettsiden, som for eksempel tidligere utførte språkvalg, tilgangsinformasjon eller personliggjøring av en side. Sunrise Medical vil også benytte vedvarende informasjonskapsler for å huske når du kommer tilbake til nettsiden eller for å overvåke dine aktiviteter når du blar på vår nettside. I slike tilfeller kan det være at vi sammenholder personlig informasjon med en informasjonskapsel.

Informasjonskapsler kan benyttes til å registrere anonym informasjon om antallet besøkende på nettsiden. For eksempel fra hvilken nettside besøkende kommer fra eller om de kommer til nettsiden via en bannerannonser.

Gjennom ditt besøk på Sunrise Medicals nettside kan du komme over noen informasjonskapsler fra verktøy vi benytter, for eksempel Hubspot og Unbounce, samt tredjeparter slik som Facebook, Google og Youtube. Disse retningslinjene gjelder ikke for de sistnevnte. Din interaksjon med disse funksjonene dekkes av de aktuelle selskapenes egne retningslinjer for informasjonskapsler og andre retningslinjer. Du kan velge bort informasjonskapsler fra tredjeparts leverandører på Sunrise Medicals nettside ved å endre dine preferanser hva gjelder informasjonskapsler.

2. Samtykke

Ved tilgang til Sunrise Medicals nettside, vil visse opplysninger om bruk av denne teknologien bli gjort tilgjengelig gjennom utstyret eller terminalutstyret som blir benyttet og vi vil be deg om ditt samtykke til dette.

Vær vennligst oppmerksom på at enkelte informasjonskapsler kan være nødvendige for funksjonen på nettsiden og at tilgang til nettsiden kan bli forhindret eller ikke fungere som den skal dersom du ikke samtykker.

I tillegg kan du velge å godta eller avvise alle informasjonskapsler, eller gjøre det på detaljert basis og administrere preferanser gjennom systemet eller kontrollpanelet,

Du kan trekke tilbake ditt samtykke til å benytte denne teknologien når som helst. Vennligst se seksjon "4. Hvordan endre innstillinger for informasjonskapsler” i disse retningslinjene for mer informasjon.

3. Informasjonskaspler benyttet på denne nettsiden

Vi benytter informsjonskapsler som er nødvendige og viktige for å analysere våre tjenester og/eller vise deg personifiserte annonser basert på en profil som tar utgangspunkt i dine nettlesingsvaner på nettsiden, bruk av sikre områder, personlige alternativer, etc.

Nettsiden inneholder også lenker til eksterne nettsider. Sunrise Medical har ikke kontroll på informasjonskapsler som benyttes av de eksterne nettsidene. For mer informasjon om informasjonskapsler for sosiale nettverk eller andre eksterne nettsider kan du gå direkte til selskapenes egne retningslinjer for informasjonskapsler.

Vi oppfordrer deg til å lese retningslinjene for informasjonskapsler grundig, for å lære mer om Sunrise Medicals bruk av denne teknologien.

Sunrise Medical benytter spesielt følgende informasjonskapsler på nettsiden, i henhold til hensikten:

a.   Nødvendige informasjonskapsler: disse sørger for flyt og komfort på nettsidene. I tillegg sørger de for riktig funksjon på nettsiden, samt sikkerhet. De benyttes også til å administrere sidene og muliggjør annonseinnhold på nettsiden. For eksempel informasjonskapsler benyttet til vedlikehold av nettlesingsøkten, responstidstyring, ytelse eller validering av alternativer etc.

b.   Preferanse eller personliggjørende informasjonskapsler: disse tillater personen å tilpasse Sunrise Medicals nettside i henhold til noen forhåndsdefinerte generelle karakteristika, slik som språk, nettleser som benyttes eller regionen du besøker fra. De tillater også Google å tilpasse søkeresultater basert på personens preferanser.

c.   Informasjonskapsler for ytelse og analyse: disse gjør det mulig å samle informasjon for statistisk analyse av personene som benytter nettsiden. De gjør det derfor mulig å finne hvilke preferanser personene som besøker siden har og gir et grunnlag for å forbedre tjenestene som ytes og begrense virkningen av reklame. For eksempel analyse av brukte søkeord for å finne siden, undersøkelse av hvilke geografiske områder besøkende kommer fra eller begrense forekomsten av gjentatte annonser på nettsiden.

d.   Informasjonskapsler for annonser og målrettet informasjon: disse gjør det mulig å administrere eksisterende annonseplasser på nettsiden slik at hver enkelt besøkende får annonseinnhold i henhold til deres nettlesingsvaner og preferanser, i tillegg til annen tilgjengelig informasjon.

Dersom du skulle velge å ikke godta informasjonskapsler vil vi ikke laste ned noen, med unntak av de som er tillatt i henhold til regelverket (som tilpassing av språk eller tekniske informasjonskapsler).

Under er en liste over informasjonskapsler som benyttes av Sunrise Medical. Listen indikerer type, opprinnelse og hensikt, i tillegg til en lenke slik at personen får tilgang til tredjeparts retningslinjer for informasjonskapsler.   

EGNE INFORMASJONSKAPSLER
Type Opprinnelse Informasion Hensikt Avstå
Nødvendig Sunrise Medical Ytelsesovervåking av nettsiden, systemer og arkitektur. Sletting eller blokkering av disse informasjonskapslene kan endre funksjoner på nettsiden. Informasjonskapslene tillater sporing og overvåking av feil og responstid på forespørsler om å benytte nettsiden. Informasjonen benyttes til å overvåke ytelsen og vil varsle om problemer med tjenestene som er tilgjengelig på nettsiden. Klikk

TREDJEPARTS INFORMASJONSKAPSLER
(informasjonen under er hentet fra den aktuelle tredjepart)

Type Opprinnelse Informasion Hensikt Avstå
Preferanse Google Tag Manager (Google LLC) Brukernavigasjon på nettsiden. Administrerer, håndterer og analyserer tagger på nettsiden raskt, i tillegg til å måle brukeradferd og nettrafikk.   Klikk
Analyse og beregninger Google Analytics (Google LLC) Brukeridentifikasjon, pålogging og avlogging, kalkulasjoner av opphold på nettsiden, frekvens på besøk til siden, lokasjon, navigasjon, fra hvilken URL besøkende kommer, beregninger.

Samle statistikk om besøk og nettlesingsvaner på nettsiden, for å vite personens preferanser i forhold til variable alternativer og for å tilpasse personens nettlesing, for å kunne komme med forslag basert på personens preferanser, samt å utveksle informasjon med andre Google informasjonskapsler (dersom dette er aktivert av personen).

Klikk
Analyse og beregninger

Tawk (Tawk.to)

Nettlesingsdata.

Interagerer med personen og inkluderer chat, e-postmeldinger, kundeservice eller andre interaksjonsverktøy.

 

Klikk
Analyse og beregninger

Hubspot (Hubspot Inc.) 

Domene, dato og tidspunkt for besøket, øktnummer for statistisk hensikt og evaluering av brukeradferd.

Bedre koordinere Sunrise Medicals markedsstrategi ved å overvåke besøkende på nettsiden, spore brukeridentitet og økter, avgjøre om nettleseren har blitt tilbakestilt og å optimalisere innholdet som blir tilbudt brukeren.

 

Klikk
Analyse og beregninger

 

HubSpot Forms (HubSpot, Inc.)

Lage smarte skjemaer på nett.

Interagerer med personen og inkluderer chat, e-postmeldinger, kundeservice eller andre interaksjonsverktøy.

Klikk

Analyse og beregninger

 

Unbounce

(Unbounce Marketing Solutions, Inc)

Brukerens nettlesingsaktivitet i forhold til antall ganger spesifikt innhold blir besøkt.

Spore om den besøkende (Brukeren) har sett innholdet tidligere gjennom informasjonskapsel ubvs (hindrer gjentatte besøk fra å påvirke statistikk/konverteringer) og informasjonskapsel ubpv (låser gjentagende besøk til spesifikke varianter dersom Brukeren tester A/B slik at de potensielt ikke ser forskjellig innhold hver gang de oppdaterer Sunrise Medicals nettside)

 

Klikk
Analyse og beregninger

 

 

Unbounce Landing pages

(Unbounce Marketing Solutions, Inc)

Lage smarte landingssider og skjemaer. Lage landingssider som kan inneholde skjemaer. Gir informasjon om interaksjon med siden. Klikk
Markedsføring og målrettet informasjon

 

 

Google Ads Optimization

(Google LLC)

Brukeridentifikasjon, interaksjon mellom brukeren og nettsiden, nylige søk, enheter, nettlesingsdata. Samle og lagre informasjon for å skaffe rapporter på brukerpreferanser, navigasjon og dissekere brukerdata, for å vise reklame som kan være av interesse for brukeren og i hensikt å gi målrettet informasjon. Klikk
Markedsføring og målrettet informasjon

 

 

Facebook Custom Audiences

(Facebook, Inc.)

IP adresse, brukeridentifikasjon, nettlesing, enhetslokasjon, informasjon som blir oppgitt av brukeren i forbindelse med nettlesing. Vise Brukeren reklame som kan være av interesse for han/henne. Klikk

 

I tillegg til informasjonskapsler kan det være at vi, og selskapene om er nevnt ovenfor, benytter “sporingskapsler” (også kjent som websignal eller pikseletiketter). Dette er små transparente bilder som er integrert på selve nettsiden (og lagres derfor ikke på din datamaskin) og tillater oss å verifisere aspekter som antall besøkende på en spesifikk side eller den tekniske konfigurasjonen av nettleseren som blir brukt. Hensikten er lik som beskrevet i tabellen over.

Nødvendige informasjonskapsler i detalj

Informasjonskapselens navn

Oppsummering

Utløp

CMSCookieLevel

Angir hvilke informasjonskapsler den besøkende tillater.

Vedvarende

ASP.NET_SessionId

Bevarer brukerøkt-ID-en av sikkerhetsmessige årsaker.

Økten

CMSCsrfCookie

Lagrer et sikkerhetsmerke som systemet bruker til å validere alle skjemadata som sendes via POST-forespørsler. Hjelper med å beskytte mot forfalskning på tvers av nettsider.

Økten

CMSCurrentTheme

Lagrer navnet på gjeldende visuell stil for å gi riktig design til dialogvinduene.

Økten

CMSPreferredCulture

Lagrer den besøkendes foretrukne innhold.

Vedvarende

CMSCookieSocialAdvertising

Angir om sosiale medier og annonseringskapsler er blitt akseptert.

Vedvarende

TawkConnectionTime

Administrerer den besøkendes tilkobling.

Økten

twk_idm_key

Administrerer den besøkendes tilkobling

Økten

__cf_bm

Denne informasjonskapselen er satt opp av HubSpot's CDN leverandør og er en nødvendig informasjonskapsel for bot beskyttelse. Les mer om Cloudflare cookies.

30 min

Preferanse eller personliggjørende informasjonskapsler i detalj

Informasjonskapselens navn

Oppsummering

Utløp

CONSENT

Gir Google lov til å tilpasse hvordan annonser blir vist utenfor Google eller lagrer informasjon som for eksempel foretrukkent språk ved vising av søkeresultater.  

1 år

NID

Inneholder en unik ID som Google benytter for å huske brukerpreferanser og annen informajon, som for eksempel brukers foretrukne språk, antall søkeresultater brukeren ønsker vist per side eller om brukeren ønsker at Googles sikkerhetsfilter for søk er på eller ei.

6 måneder

Informasjonskapsler for ytelse og analyse in detail

Informasjonskapselens navn

Oppsummering

Utløp

_ga

Registrerer en unik ID som brukes til å generere statistisk data om hvordan den besøkende benytter nettsiden.

Vedvarende

_gat_UA-855436-1

Forskjellen mellom de forskjellige sporingsobjektene som lages i økten.

Økt

_gid

Registrerer en unik ID som brukes til å generere statistisk data om hvordan den besøkende benytter nettsiden.

1 dag

CurrentContact

Lagrer kontaktens GUID relatert til den aktuelle besøkende. Benyttes til å spore aktiviteter på nettsiden.

Vedvarende

CMSLandingPageLoaded

Indikerer at landingssiden allerede er besøkt og at aktiviteten på landingssiden ikke registeres på ny for den aktuelle besøkende.

20 minutter

__hssc

Denne informasjonskapselen holder kontroll på øktene (anonymt). Dette benyttes til å avgjøre om HubSpot skal øke øktnummeret og tidsstempelet i __hstc informasjonskapselen. Den inneholder domene, visningsteller (øker hver sidevisning i en økt), og tidsstempel for når økten startet.

30 minutter

__hssrc

Når HubSpot bytter øktens informasjonskapsel, vil denne informasjonskapselen også avgjøre om den besøkende har omstartet sin nettleser. Dersom informasjonskapselen ikke eksisterer når HubSpot administrerer informasjonskapsler, vil økten bli ansett som en ny økt.

Økt

__hstc

Dette er hovedinformsjonskapselen for å spore besøkende i Hubspot. Den inneholder domene, utk, initielt tidsstempel (første besøk), siste tidsstempel (siste besøk), aktuelt tidsstempel (dette besøket) og øktnummer (øker for hver påfølgende økt).

6 måneder

hubspotutk

Denne informasjonskapselen holder kontroll av den besøkendes identitet. Denne deles med HubSpot ved innsending av skjema og benyttes for deduplisering av kontakter. Den inneholder en ikke-transparent GUID som representerer den aktuelle besøkende.

6 måneder

ubvs

Sporer din trafikk som unik besøkende på nettsiden. Den avgjør om den besøkende har besøkt den spesifikke siden tidligere slik at sidestatistikken ikke blir forurenset av returbesøk. Denne informasjonskapselen fanger ikke personlig identifiserbar informasjon.

Økt

ubpv

Utfører A/B tester og hindrer at den besøkende ser ulike varianter av  siden dersom de oppdaterer nettleseren.

Økt

Ytterligere informasjonskapsler for annonser og målrettet informasjon

Informasjonskapselens navn

Oppsummering

Utløp

1P_JAR

Lagrer Google brukerpreferanser.

1 uke

_fbp

Dette er en informasjonskapsel fra Facebook og benyttes til å levere en serie annonseprodukter, slik som budrunder i sanntid fra tredjeparts annonsører.

90 dager

_gcl_au

Lagrer og sporer samtaler.

7 uker

ubvt

Sporer eksterne samtaler fra Unbounce.

Økt

 

4. Hvordan endre innstillinger for informasjonskapsler eller trekke tilbake samtykke

Du kan når som helst trekke tilbake ditt samtykke til bruk av informasjonskapsler. For å gjøre dette, kan du:

  • Administrere dine tillatelser for informasjonskapsler ved å administrere dine preferanser gjennom konfigurasjonspanelet som er tilgjengelig på nettsidens startside. Du har også tilgang herfra.
  • Deaktiver eller blokker nedlasting av informasjonskapsler ved hjelp av de spesifikke funksjonene i nettleseren du benytter. Under er en liste over instruksjoner og lenker til trinn å følge for å aktivere, deaktivere, slette og administrere informasjonskapsler avhengig av den enkelte nettleser:

Safari Med Safari åpen, klikk Safari < Preferences < Privacy < Cookies and website data og velg ønsket alternativ.

For ytterligere informasjon, vennligst besøk https://support.apple.com/en-gb/guide/safari/sfri11471/mac

Safari for iOS I Safari, klikk på Settings < Privacy and security < Block all cookies.

For ytterligere informasjon, vennligst besøk: https://support.apple.com/en-gb/HT201265

Google Chrome Med Google Chrome åpen, klikk på Chrome menyikonet < Settings < Show advanced options < Privacy < Content settings < Cookies og konfigurer i henhold til dine preferanser.

For further information, please visit https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=en

Google Chrome for Android and iOS Med Google Chrome åpen, klikk på Chrome menyikonet < Settings < Show advanced options < Privacy < Content settings < Cookies og konfigurer i henhold til dine preferanser.

For ytterligere informasjon, vennligst besøk: https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=en

Internet Explorer Klikk på Internet Explorer ikonet på oppgavelinjen < Tools < Internet Options < Privacy og tilpass dine informasjonskapsler i henhold til dine preferanser.

For ytterligere informasjon, vennligst besøk: https://support.microsoft.com/en-gb/windows/delete-and-manage-cookies-168dab11-0753-043d-7c16-ede5947fc64d

Internet Explorer Mobilr (Windows telefon) Med Internet Explorer Mobile åpen, klikk More < Settings og tilpass dine informasjonskapsler i henhold til dine preferanser.

For ytterligere informasjon, vennligst besøk: https://support.microsoft.com/en-GB/windows/windows-phone-7-3ebc303c-59c0-d367-3995-f258b184fabb

Microsoft Edge I nettleseren, klikk More < Settings < Advanced settings < Privacy and services < Cookies og velg de ønskede alternativene.

For ytterligere informasjon, vennligst besøk: https://support.microsoft.com/en-gb/windows/microsoft-edge-browsing-data-and-privacy-bb8174ba-9d73-dcf2-9b4a-c582b4e640dd

Mozilla Firefox Med Firefox åpen, klikk Menu knappen < Preferences < Privacy and security < History < Use Custom History Settings og tilpass innstillinger for informasjonskapsler i henhold til dine preferanser.

For ytterligere informasjon, vennligst besøk: http://support.mozilla.org/es/kb/habilitar-y-deshabilitar-cookies-que-los-sitios-we

Mozilla Firefox Mobile Med Firefox åpen, klikk Menu < Settings < Privacy < Cookies button og tilpass innstillinger for informasjonskapsler i henhold til dine preferanser.

For ytterligere informasjon, vennligst besøk: https://support.mozilla.org/es/kb/habilitar-o-deshabilitar-cookies-en-firefox-para-android

Opera Med Opera åpen, klikk på Settings < Options < Advanced < Privacy and security < Content settings < Cookies og tilpass innstillinger for informasjonskapsler i henhold til dine preferanser.

For ytterligere informasjon, vennligst besøk: https://help.opera.com/en/latest/web-preferences/#cookies

Opera Mobile Med Opera Mobile åpen, klikk på Opera ikonet < Settings < Privacy < Cookies og velg dine preferanser.

For ytterligere informasjon, vennligst besøk: https://help.opera.com/en/latest/web-preferences/#cookies

      Disse nettleserne kan oppdateres og endres, slik at informasjonen over og lenkene kan være utdaterte. Din nettleser er kanskje ikke i listen (Konqueror, Arora, Flock, etc). Dersom du ikke finner ut av hvordan du kan administrere informasjonskapsler, ber vi deg vennligst se nettleserens offisielle nettside eller kontakte oss.

Dersom du har spørsmål, ikke nøl med å sende en e-post til: post@sunrisemedical.no. Om du foretrekker, kan du skrive til oss på følgende adresse:  Delitoppen 3, 1540 Vestby, Norge.