Sitte & Stå / JAY / Puter

Sitteputer

Rullestolputer med effektiv trykkfordeling samtidig som den enkelte brukers anatomi respekteres –det er JAY's filosofi. Dette er rullestolenes sitteputer, rygger og hodestøtter som kombinerer stabilitet, stillingskorrigering og trykkfordeling, samtidig som de er enkle å bruke! Alle rullestolputer leveres med 2 trekk som standard i Norge.

Basic

Basic

Enkel og komfortabel sittepute for personer med lav risiko for trykksår

Easy Visco

Easy Visco

Komfort og posisjonering for brukere med moderat risiko for trykksår

Easy

Easy

God trykkfordeling og stabilitet for brukere med moderat til høy risiko for trykksår

GS

GS

Stabil, pute med tilpasningsmuligheter tilpasset barn og unge med behov for trykkavlastning

Balance Air D

Balance Air D

Den perfekte balansen mellom trykkavlastning, komfort og stabilitet.

Balance Air S

Balance Air S

Den perfekte balansen mellom trykkavlastning, komfort og stabilitet.

J2

J2

Stabil rullestolpute for brukere med høy risiko for trykksår

J2 DC (dyp)

J2 DC (dyp)

Stabil sittepute som tilbyr god posisjonering og støtte under forflytning, for brukere med svært høy risiko for trykksår

Balance Fluid

Balance Fluid

Gir balanse mellom trykkavlastning, komfort og stabilitet. Fluid har oljepad i setebrønnen.

J2 Plus

J2 Plus

Stabilitet, trykkfordeling og posisjonering for den bariatriske brukeren.

Xtreme Active

Xtreme Active

Flat og stabil sittepute for aktive brukere med høy risiko for trykksår

Ofte Stilte Spørsmål

"C" står for "curved" (buet) og "F" står for "flat". En C-pute har buet bunn og egner seg i rullestoler med "hengekøyesete" (vanlig på manuelle rullestoler). F-putene har flat bunn og egner seg i rullestoler med plansete (vanlig på komfortrullestoler og elektriske rullestoler). En F-pute kan kompletteres med en innleggsplate dersom den skal brukes i rullestol med hengekøyesete.

Posisjonering er den kliniske prosessen det er å sørge for at en person med nedsatt funksjonsevne oppnår optimal kroppsstilling, støtte og stabilitet. Posisjonering kan ta for seg sittende, liggende eller stående stilling. Målet er å bidra til at hver enkelt person får best mulig kvalitet i hverdagen, samt slipper å bruke sine krefter på å opprettholde stillingen. 

Trykksår skyldes langvarig trykk mot et hudområde over et benfremspring. Trykket gjør at blodsirkulasjonen til området blir dårlig, noe som fører til at underhudsfett og muskler "dør", og det dannes sår i huden. Huden er kroppens ytre beskyttelse og det er svært viktig å unngå trykk som vil kunne resultere i sår. Et første tegn på trykksår er rødlig hud. Kontroller huden din ofte. Dersom du mistenker at sår kan oppstå, må du kontakte din lokale terapeut for en vurdering av sitteputen og ryggen i rullestolen. Husk at dersom du har hatt trykksår tidligere, skal du alltid vurderes i forhold til høy risiko for trykksår.

Jay J3-rygger har festebraketter som passer svært mange rullestoler, både våre egne rullestoler og rullestoler fra andre leverandører. Ryggene kan monteres på både manuelle og elektriske rullestoler. Ta kontakt med din terapeut dersom du har behov for en tilpasset fast rygg i din rullestol. 

I forbindelse med at du fikk utlevert rullestolen var du i kontakt med en kontaktperson i kommunen. Vedkommende er den rette å oppsøke dersom du har behov for hjelp til å tilpasse rullestolen. Spesielt ergoterapeuter og fysioterapeuter har god kunnskap om riktig sittestilling. Ved behov kan NAV Hjelpemiddelsentral kontaktes for ytterligere bistand. Dere kan også kontakte oss i Sunrise Medical for tips, hjelp og evt forslag om alternative løsninger.

 1 2 3