Support / Ofte stilte spørsmål / Levo Summit El

Levo Summit El

Vi fant svar på:

Nei, det er det ikke. Ved armlenet finnes en knapp. Ved å trykke på denne blir du reist opp fra sittende til stående stilling sakte og behagelig.

Ja, det kan du. Vi har motorisert drivhjul, Wheeldrive som kan benyttes sammen med Levo Summit El. I tillegg kan du benytte E-motion eller E-fix. 

Ja, det kan du. Rullestolen er eneste valg i posten for manuelle rullestoler med ståfunksjon. Det betyr at om du skal ha en slik stol er dette førstevalget i NAV-systemet. 

Nei, du kan stoppe akkurat når du ønsker. Du bare slipper knappen for ståfunksjonen. Dette er nyttig i flere situasjoner, f.eks. ved forflytning.

Så ofte du ønsker. Det er anbefalt at man skal prøve å stå litt hver dag, og det er bedre å stå ofte og kortere tid enn lenge og sjelden. Bra for skjelett og ledd.

Man kan benytte Levo Summit el som en hvilken som helst manuell rullestol. Men, den er litt tyngre enn andre aktive rullestoler. Vi anbefaler derfor helst å bruke den som innestol på jobben, i hjemmet eller på butikken. Å kunne ha denne som en stol nr 2 hjemme er svært praktisk for å slippe store ombygginger i hjemmet. 

Vi anbefaler alle å snakke med en lege eller fysioterapeut. De kan svare deg på om det er bra for deg å stå eller ikke. F. eks om du har store kontrakturer i leddene eller har svakt skjelett, kan det å stå medføre risiko for skade. Dersom legen for eksempel sier at du ikke skal strekke på kneleddene mer enn 30grader, kan man stoppe ståfunksjonen på 30 grader.