Nitrum

Vi fant svar på:

Quickie Nitrum er designet og utviklet i samarbeid med rullestolbrukere, som også har testet produktet og gitt oss tilbakemeldinger. Resultatet ble å utvikle et system som har behov for lite styrke ved justering og feste av båndene. Setet beholder innstillingen du har gjort i lang tid. Som i alle andre fastrammestoler må du benytte en sittepute oppå stolens eget sete. Denne må velges ut fra ditt eget behov for trykkfordeling/avlastning. 

Nitrum er en fastrammestol som betyr at den ikke kan foldes sammen sideveis. Men, Nitrum kan legges sammen ved å ta av drivhjulene og legge ned ryggen slik at stolen får en kompakt L-form. Med et godt håndtak i ryggavstiver kan du enkelt løfte stolen inn og ut av bil.

For å felle ryggen ned eller opp kan du ved hjelp av tilbehøret Twist-lock mekanismen benytte kun en hånd for å felle ned ryggen. Ved å holde i håndtaket på ryggen og vri samtidig som du skyver ryggen ned (eller opp). Dette er et helt nytt system (patentert) som kun er tilgjengelig på Quickie Nitrum og gjør det enda enklere for deg.  

I tillegg til Twist-lock mekanismen i ryggen kan vi nevne integrerte LED-lys og svinghjulsinnfestning.

Bilaterale, integrerte LED lys som er helt nytt på manuelle rullestoler! Nå slipper du å sitte med lys på din mobiltelefon for å se veien foran rullestolen i mørket.

Det er også en nyutviklet svinghjulsinnfestning som består av ett unikt design i ett stykke av smidd aluminium designet for å optimalisere hjulets posisjon. Fordi hver enkelt ramme kan ha sin egen versjon av svinghjulsinnfestning vil du kunne kjenne bedre kjøreegenskaper, bedre svinging og bedre stabilitet ved kjøring fremover. Sist men ikke minst, vil stolen gi deg mer effektiv ytelse for de krefter du tilfører den ved kjøring. 

Overall, the QUICKIE Nitrum has been designed for transferring energy of propulsion into movement with every detail, right down to the weight savings on the reinforced compact wheel lock.

QUICKIE Nitrum har 3 valg for U/V-front : standard (U-front) (0 mm), svak (V-front)(10 mm) og aktiv (V-front)(30 mm).  Dette refererer seg til hvor mye smalere fronten er ved føttene sammenlignet med setebredden. Smalere front har bl.a. betydning for plass som kreves for manøvrering og hvor nær du kommer inntil ved forflytninger.

Knevinkel i rammefronten i en fastrammestol vil bestemme posisjonering av føttene og bena (m.a.o. hvor nære er føttene dine er plassert i forhold til rammen). Vinkelen vil også påvirke stolens stabilitet i front og stolens snudiameter.  For at hver enkelt skal kunne finne sin egen posisjon tilbyr Nitrum 3 ulike knevinkler du kan velge mellom: 100°, 92°, og 88°.

QUICKIE Nitrum er tilgjengelig i mange størrelser: setebredde: 32 – 50 cm og setedybde på 34 – 50 cm.Størrelsene har 2 cm intervaller. Alle kombinasjoner mulig. Se brosjyren/katalogen på norsk for å finne frem til riktig artikkelnummer/HMS-art.nr. 

Ja, fra 1.oktober 2020 vil du finne Quickie Nitrum som førstevalg blant lette, aktive rullestoler(post 1) i kontrakten med NAV. 

Nitrums vekt starter på ca 7,5 kg for en komplett rullestol. 
Dog varierer vekten mye avhengig av hvilke valg du gjør, hvilke tilbehør som settes på og selvfølgelig hvilken størrelse på selve rullestolen.