Arbeidsstoler

Medisintekniske arbeidsstoler skal ha høy funksjonalitet og kvalitet, god ergonomi og et moderne utseende. Det har våre Real arbeidsstoler for barn og voksne! De er utviklet og produsert med høye kvalitetskrav i Sverige i regi av Mercado Medic AB. Med fleksibel plassering av hendler og brytere og med brems til gulv, gjør disse arbeidsstolene til et godt valg for svært mange.

Real-stoler med elektrisk fremdrift vil du finne under elektriske rullestoler

Søker du også Arbeidsbord?

Real 9000 Plus / 9100 Plus El 24V (støtte)

Real 9000 Plus / 9100 Plus El 24V (støtte)

Arbeidsstoler for voksne med behov for mer støtte til overkroppen

 • Real 9000 Plus (DK2) har manuelle reguleringer
 • Real 9100 Plus (DK4) har elektrisk løft og tilt
Real 9000 Plus / 9100 Plus El24V (høy)

Real 9000 Plus / 9100 Plus El24V (høy)

Arbeidsstol for voksne med behov for støtte til overkroppen

 • Real 9000 Plus (DK 2) har manuelle reguleringer
 • Real 9100 Plus El 24V (DK 4) har elektrisk løft og tilt
Real 9100 Plus El 24V (aktiv)

Real 9100 Plus El 24V (aktiv)

Arbeidsstol med seteløft og tilt for aktive voksne.

 • Real 9100 Plus El 24V (DK 3) har elektrisk seteløft
Real 9300 Plus / Real 9400 Plus El 24V (støtte)

Real 9300 Plus / Real 9400 Plus El 24V (støtte)

Arbeidsstol for barn med behov for mer støtte til overkroppen.

 • Real 9300 Plus (Vinner i DK 9) har manuelle reguleringer
 • Real 9400 Plus El 24V (Vinner i DK 11) har elektrisk seteløft
Real 9300 Plus / Real 9400 Plus El 24V (høy)

Real 9300 Plus / Real 9400 Plus El 24V (høy)

Arbeidsstol for barn med behov for støtte til overkroppen.

 • Real 9300 Plus (Vinner i DK 9) har manuelle reguleringer
 • Real 9400 Plus El 24V (Vinner i DK 11) har elektrisk seteløft
Real 9300 Plus / Real 9400 Plus El 24V (aktiv)

Real 9300 Plus / Real 9400 Plus El 24V (aktiv)

Arbeidsstolen for aktive barn og unge. Seteløft og tilt.

 • Real 9300 Plus (Vinner i DK 8) har manuelle reguleringer
 • Real 9400 Plus El 24V (Vinner i DK 10) har elektrisk seteløft
Real 9700 Plus / Real 9800 Plus coxit

Real 9700 Plus / Real 9800 Plus coxit

Real 9700 og Real 9800 coxit med manuell eller elektrisk seteløft

 • Real 9700 har manuelle setereguleringer
 • Real 9800 har elektrisk seteløft
Real 9200 Twin

Real 9200 Twin

Arbeidsstolen for aktive voksne med høy brukervekt.

 • Real 9200 Twin har elektriske setereguleringer

Ofte Stilte Spørsmål

Ja, det er den. Sikkerhet under forflytning inn og ut av stolen er viktig, særlig for personer som bor alene. Real leverer derfor alle sine rammer med brems mot gulv. Dette gir ekstra trygghet mot velt bakover da hjulene fungerer som tippesikring. Real er alene om denne løsningen.

En arbeidsstol som er tilpasset størrelsen til brukeren er lettere å flytte seg rundt i og fungerer best i alle daglige gjøremål. Et for stort eller for bredt sete vil føles å være til hinder og vanskelig å forflytte seg i. Arbeidsstolen skal derfor tilpasses brukeren slik at den forenkler aktivitet og daglige gjøremål - samt gi nødvendig stabilitet og hvile når det er behov for det.

Ja, det gjør den. Vi fører Real arbeidsstoler for voksne og for barn. Disse igjen kan fås med flere sete-/ryggstørrelser.

Real arbeidsstoler har ulike løsninger for betjening av setefunksjoner. Noen kan benytte seg av hendler plassert under armlenet eller setet, enten det er på høyre eller venstre side, mens andre ar avhengig av at hendler og / eller brytere er plassert på en side. Real sine hendler og brytere er utviklet nettopp for å kunne løse dette. Plassering av brytere på armlen, ved fot, på bord, i nakkestøtte eller på rygg for ledsager er eksempler på dette. De kan selvfølgelig også flyttes dersom det blir nødvendig senere, slik at arbeidsstolen også fungerer over tid.

Den hovedsakelige forskjellen er utformingen på rygg og nakkestøtte.
Høy er utstyrt med høy rygg og en nakkestøtte som gir støtte under bakhodet, mens støtte er utstyrt med høy rygg med integrerte sidestøtter og en stor hodestøtte som gir god støtte for hodet ved hvile. Det skal finnes en arbeidsstol for alle, og derfor vil du finne ulike utforminger på rygg og nakkestøtte for å dekke inn ulike behov.

 1 2 3 

Sikkerhet

En arbeidsstol kan benyttes i mange situasjoner både i daglige gjøremål i hjemmet, skole, i arbeid, barnehage, ved avlastning, til forflytning, m.m. Sikkerhet under forflytning inn og ut av stolen er viktig, særlig for personer som er alene store deler av dagen. Real leverer derfor alle sine rammer med brems mot gulv. Dette gir ekstra trygghet mot velt bakover da hjulene fungerer som tippesikring. Real er alene om denne løsningen. En annen fordel med denne bremsen er at Real kan benytte 4 like hjul som alltid triller super lett og komfortabelt, fordi hjulet ikke deformeres av en brems som presser mot hjulet.

Størrelse og funksjon

En arbeidsstol som er tilpasset størrelsen til brukeren er lettere å flytte seg rundt i, og fungerer best i alle daglige gjøremål. Et for stort eller bredt sete vil føles å være til hinder og vanskelig å forflytte seg i. Arbeidsstolen skal derfor tilpasses brukeren både i størrelse og funksjoner slik at den forenkler aktivitet og daglige gjøremål - samt gi nødvendig stabilitet og hvile når det er behov for det. 

Enkel betjening

Real arbeidsstoler har ulike løsninger for betjening av setefunksjoner. Noen kan benytte seg av hendler plassert under armlenet eller setet, enten det er på høyre eller venstre side, mens andre ar avhengig av at hendler og / eller brytere er plassert på en side. Real sine hendler og brytere er utviklet nettopp for å kunne løse dette. Plassering av brytere på armlen, ved fot, på bord, i nakkestøtte eller på rygg for ledsager er eksempler på dette. De kan også flyttes dersom det blir nødvendig senere, slik at arbeidsstolen også fungerer optimalt over tid.

Dersom du bruker bena for å komme deg frem sittende i stolen, vil en Coxit-stol  med delt setepute være den beste løsningen for deg. 

Arbeidsstol REAL for barn

En god arbeidsstilling er viktig for å kunne rette all oppmerksomhet mot oppgaver som skolearbeid, måltider og lignende. Mange barn med funksjonshindringer kan sitte utmerket ved et bord uten omfattende støtte, hvis bare stolen har noen spesielle egenskaper. Blant annet må setet lett kunne vinkles, samtidig som ryggen får god støtte. REAL arbeidsstol er oppbygget av moduler. Dette gjør at barnets behov kan bestemme utformingen av stolen. Et bredt modulprogram med mange funksjoner gjør det mulig å dekke ethvert behov.

Hvordan velge en riktig arbeidsstol?

Du kan enkelt velge ut en stol som passer ved å først vurdere hvilket behov det er for grad av støtte i stolen. Dersom personen er aktiv og har god bevegelse i overkroppen vil stolen vi betegner som Aktiv være et godt utgangspunkt. Denne finnes med elektriske (9400) eller manuelle 9300) setereguleringer. 
Hvis det er behov for mer støtte for overkroppen kan Høy alternativet være det rette. Denne er konfigurert med høyere og noe dypere rygg samt hodestøtte. Det tredje alternativet er betegnet som Støtte da denne har dypere rygg(integrerte sidestøtter) og komfortable hodestøtte.  

Sjekk også ut det store utvalget av tilbehør som vil kunne gi mange gode løsninger for ulike behov.