Manuelle Rullestoler / ZIPPIE / Manuelle rullestoler

Manuelle barnerullestoler

Barn har behov for en rullestol som er laget for barn. Tenk deg at barnet får en perfekt tilpasset Zippie barnerullestol som gjør barnet selvstendig og uavhengig. Da er målet nådd! Zippie barnerullestoler er designet for enkelhet, pålitelighet og for å støtte barnet i en aktiv livsstil. At våre stoler er stabile, robuste og holdbare er også et stort pluss.

Ønsker du kontakt med oss? Finn din fylkes representant.

ZIPPIE Simba

ZIPPIE Simba

En aktiv, fastramme barnestol med lav vekt og muligheter for å vokse i.

  • Post 12 - Aktiv rullestol med fastramme - barn
ZIPPIE Youngster 3

ZIPPIE Youngster 3

Vår allsidige kryssrammestol for barn! Lav vekt og mulighet for å vokse i stolen.

  • Post 14 - Allround, sammenleggbar for barn: Vinner i posten
ZIPPIE RS

ZIPPIE RS

Tilt in space evolution, Rotation in space stol. For den beste variasjon i sittestillingen!

Wheelblades

Wheelblades

Supre ski til din rullestol når du skal kjøre ute i snø!

  • Tilbehør til manuelle rullestoler.

Ofte Stilte Spørsmål

Totalbredden på rullestolen kan du finne i brukerveiledningen. Viktige faktorer å vite er setets bredde og hvilken cambring du eventuelt har på din stol. Dette har å gjøre med hvilken vinkel du har på plassering av drivhjulene. Totalbredden på stolen vil øke med 80 mm ved en cambringsgrad på 6 grader i forhold til en stol uten cambring. 

Det kommer veldig an på hvor ofte den benyttes, hvor du benytter den, hvor ofte du selv vasker og vedlkeholder den og hvor den lagres når den ikke brukes. Med normalt godt vedlikehold anbefales det å ha service ca 1 gang per år. Oftere dersom du  benytter den hardt hver dag.

Produkter som eies av NAV følger deres rutiner og praksis for service og vedlikehold.

Se i brukerveiledningen for råd om renhold og vedlikehold av rullestolen. 

Om du har en sammenleggbar rullestol vil du finne en merkelapp på rammens kryss under setet. På en fastrammestol vil du finne den på drivhjulsakselen. 

En aktiv rullestol er en fellesbetegnelse på stoler som er lette i vekt og beregnet for aktive brukere som har styrke i overkroppen og armene til å kjøre stolen selv. En allround stol er ofte en stol som er beregnet på brukere som kjører noe selv og som også får hjelp ved kjøring. Som oftest er allroundstolene sammenleggbare(kryssramme) og har høyderegulerbare kjørehåndtak. Allroundstolene er ofte noe tyngre enn aktivstolene. 

Dette er en benevnelse på typer rullestoler som er svært lette i vekt og passer godt for personer som er aktive og kjører rullestolen selv. Innenfor denne gruppen av rullestoler finner du varianter av stoler som f.eks. fastrammestoler og kryssrammestoler som igjen har ulike egenskaper. Eksempler på aktivstoler fra Quickie er Helium, Krypton, Xenon2 og Impera.

 1 2 3 4 
Zippie barnerullestoler er laget spesielt for barn. Derfor vil du finne dem enkle å tilpasse og med et rikt tilbehørsprogram.
Vårt utvalg av manuelle barnerullestoler i Norge er fastrammestolen (ikke sammenleggbar) Simba og kryssrammestolen Youngster 3 (sammenleggbar). Simba er meget godt egnet for aktive barn og er lettkjørt, noe som gjør barnet mer uavhengig.

Youngster 3 er en kryssrammestol med mange innstillingsmuligheter og en mulighet for å vokse med barnet. Den er lett å kjøre, lett å legge sammen for transport og finnes med et stort utvalg tilbehør.
Begge stolene kan velges i mange ulike farger. 

Legg også merke til at vi tilbyr Wheelblades som vil gi en helt annen fremkommelighet på snø- og slapseføre!