Sitte & Stå / Leckey / Ståstativer

Ståstativer

Det er viktig å stå! Det er viktig å opprettholde ståfunksjonen. 

Å stå oppreist påvirker hjerte- og karsystemet, fordøyelsen og respirasjonen. Skjelettet blir utsatt for belastning som er viktig for å bevare styrken i knoklene. Knær og hofter, som hovedsaklig er bøyd når barnet sitter i rullestol, blir strukket ut. Dette forebygger kontrakturer.

Freestander

Freestander

Enkelt ståstativ i 3 størrelser

Horizon Stander

Horizon Stander

Ståstativ for unge/små voksne

Totstander

Totstander

Enkelt ståstativ uten tilt for de aller minste barna

Squiggles

Squiggles

Ståstativ for barn i alderen 1-5 år

Mygo ståstativ

Mygo ståstativ

er utviklet for barn i alderen 4-14 år

Ofte Stilte Spørsmål

Et ståstativ er et stativ som vil hjelpe personer uten styrke i bena til å komme opp i oppreist stilling. Et ståstativ kan enten fungere som foroverlent eller bakorvelent. (Frontalt eller dorsalt).

Et ståstativ vil være til uvurderlig hjelp i forhold til å kunne komme opp å stå i ulike situasjoner. Å kunne samhandle i stående posisjon er ikke minst viktig i forhold til det sosiale og i kommunikasjon med jevnaldrende. For barn å kunne delta i aktiviteter i stående stilling er av stor betydning. I tillegg vet vi at å stå gir økt velbehag, bedre årvåkenhet og bedre søvnmønster. Å stå styrker blodsirkulasjon og blodtrykk i tillegg til forbedret fordøyelse, respirasjon og stemmekontroll.

De fleste av oss tenker ikke over hvor ofte vi reiser oss og får strukket ut kroppen i løpet av en dag.

For mange brukere av rullestoler er ikke dette like selvfølgelig. Et ståstativ vil være til uvurderlig hjelp i forhold til å kunne komme opp å stå i ulike situasjoner. Å kunne samhandle i stående posisjon er ikke minst viktig i forhold til det sosiale og i kommunikasjon med jevnaldrende. For barn å kunne delta i aktiviteter i stående stilling er av stor betydning. I tillegg vet vi at å stå gir økt velbehag, bedre årvåkenhet og bedre søvnmønster. Å stå styrker blodsirkulasjon og blodtrykk i tillegg til forbedret fordøyelse, respirasjon og stemmekontroll.

Vi tilbyr ståstativ i ulike størrelser og med ulike funksjoner. Vårt enkleste ståstativ; Freestander finnes i 3 størrelser. Du vil derfor finne et ståstativ som passer, opp til brukerhøyde 180cm. Freestander er et frontalt, opprett ståstativ.

Ståstativ Horizon er et mer avanserte ståstativ med elektrisk tiltfunksjon.

Horizon leveres i tre størrelser og passer for personer fra ca 4 år og opp til voksne. Den elektriske tilten gir mulighet for å oppnå en horisontal liggeflate, en fordel ved forflytning til og fra ståstativet ved hjelp av personløfter. Horizon kan benyttes som både frontalt og dorsalt ståstativ og kan veksle mellom de to funksjonene ved hjelp av få deler og enkle grep.

Både Freestander og Horizon er utstyrt med derotasjonsbelte for maksimal stabilitet til og posisjonering av bekkenet – det viktigste utgangspunktet for en optimal stående stilling.

Stående aktivitet inngår som en naturlig del av en 24-timers posisjoneringsplan.