Manuelle Rullestoler / QUICKIE / Manuell rullestol

Aktive rullestoler

Quickie manuelle rullestoler har lang tradisjon i innovasjon og utvikling innen rullestolteknologi. Design og supre bruksegenskaper kjennetegner Quickie manuelle rullestoler for den aktive brukeren. Quickie er merket for manuelle og elektriske rullestoler i tillegg til sykler og sykkelfronter. Hver eneste Quickie rullestol kan tilpasses den enkeltes behov og sikrer deg optimal posisjonering, mobilitet og ytelse.

NY!
Nitrum

Nitrum

Lett, lettkjørt og energi-effektiv!

  • Vinner i Post 1 Lette, aktive rullestoler
Helium Lett

Helium Lett

Helium Lett – Aktiv, lett, personlig, effektiv og smart!

  • 2. plass i Post 1 Lette, aktive rullestoler
NY!
Argon²

Argon²

Fullt justerbar, aktiv rullestol med lav vekt!

  • Vinner i Post 2 aktive fastrammestoler
Helium

Helium

Justerbar og lett i vekt - det er Quickie Helium!

  • 2. plass i Post 2 Aktive fastrammestoler
NY!
Life RT

Life RT

En aktiv, stabil fastrammestol med avtagbare benstøtter.

  • 2.plass i Post 3 aktiv fastramme med avtagbare benstøtter
NY!
Life T

Life T

En lett og justerbar rullestol for de som ønsker en praktisk, sammenleggbar stol

  • Vinner i Post 4 aktiv, sammenleggbar
Life

Life

Lett aktiv, sammenleggbar rullestol med faste benstøtter

  • I kontrakt i Post 4 Aktiv sammenleggbar
Life SA

Life SA

Lett, aktiv kryssrammestol med utsvingbare benstøtter

Krypton F

Krypton F

Den ultimate QUICKIE rullestolen i karbon, med sammenleggbar ramme.

Krypton R

Krypton R

Den ultimate QUICKIE rullestolen med fast ramme, i karbon.

Impera

Impera

Aktiv kryssrammestol

Xenon² FF

Xenon² FF

En svært lett kryssramme rullestol

Xenon² SA

Xenon² SA

En lett kryssramme rullestol, med utsvingbare benstøtter

M6

M6

Stolen for de største rullestolbrukerne!

Wheelblades

Wheelblades

Supre ski til din rullestol!

Livet slutter ikke når du sitter i rullestol. Det blir et nytt. Og det er den perfekte muligheten til å overvinne dine grenser hver dag.

Patricia Santana, Spain

Ofte Stilte Spørsmål

Totalbredden på rullestolen kan du finne i brukerveiledningen. Viktige faktorer å vite er setets bredde og hvilken cambring du eventuelt har på din stol. Dette har å gjøre med hvilken vinkel du har på plassering av drivhjulene. Totalbredden på stolen vil øke med 80 mm ved en cambringsgrad på 6 grader i forhold til en stol uten cambring. 

Det kommer veldig an på hvor ofte den benyttes, hvor du benytter den, hvor ofte du selv vasker og vedlkeholder den og hvor den lagres når den ikke brukes. Med normalt godt vedlikehold anbefales det å ha service ca 1 gang per år. Oftere dersom du  benytter den hardt hver dag.

Produkter som eies av NAV følger deres rutiner og praksis for service og vedlikehold.

Se i brukerveiledningen for råd om renhold og vedlikehold av rullestolen. 

Om du har en sammenleggbar rullestol vil du finne en merkelapp på rammens kryss under setet. På en fastrammestol vil du finne den bak på rammen. 

En aktiv rullestol er en fellesbetegnelse på stoler som er lette i vekt og beregnet for aktive brukere som har styrke i overkroppen og armene til å kjøre stolen selv. En allround stol er ofte en stol som er beregnet på brukere som kjører noe selv og som også får hjelp ved kjøring. Som oftest er allroundstolene sammenleggbare(kryssramme) og har høyderegulerbare kjørehåndtak. Allroundstolene er ofte noe tyngre enn aktivstolene. 

Dette er en benevnelse på typer rullestoler som er svært lette i vekt og passer godt for personer som er aktive og kjører rullestolen selv. Innenfor denne gruppen av rullestoler finner du varianter av stoler som f.eks. fastrammestoler og kryssrammestoler som igjen har ulike egenskaper. Eksempler på aktivstoler fra Quickie er Helium, Krypton, Xenon2 og Impera.

 1 2 3 

Tilbehør til rullestolen din.

Fra vesker til eikebeskyttere, sett ditt personlige preg på rullestolen. Du vil finne bilder og artikkelnumre i katalogene som ligger under dokumentasjon på hvert produkt.

 

Fastrammestoler - passer utmerket til aktive brukere som vet hva de vil ha ut av en rullestol. Med få bevegelige deler, vil din energi for hvert drivringstak resultere i god bevegelse fremover.  Svært god respons, stiv ramme og svært lav vekt gir deg kontroll og god balanse. I tillegg vil riktig tyngdepunkt og gode hjul ha stor betydning for stolens kjøreegenskaper. Quickie Helium er et eksempel på en fastrammestol. Denne er rangert som nr 2 i kontrakt med NAV både som standard fastrammestol og som lett fastrammestol. I post 2 Aktive fastrammestoler har vi Quickie Argon² på første plass. Denne stolen er meget sterk, har høy maksimal brukervekt og har desidert flest størrelser og justeringsmuligheter. Gode tilpasningsmuligheter og kunnskap om den aktive brukers behov gir denne rullestolen flere gode detaljer som du vil sette pris på. Den aller nyeste Quickie fastrammestolen er vår nye Quickie Nitrum. Nitrum er utviklet etter mange gode innspill fra brukere av våre aktivstoler og i denne stolen kan vi tilby flere innovative nyheter. Nitrum er vinner i post 1 Lette, aktive fastrammestoler.

Ønsker du deg en enda lettere stol kan vi tilby karbonrullestolen  Quickie Krypton R.  En utrolig lett fastrammestol med ramme i karbon og mange tilpasningsmuligheter for aller beste innstilling til deg. 
 

Kryssrammestoler – er sammenleggbare rullestoler og er et utmerket valg dersom ditt behov endres over tid. De har mange innstillingsmuligheter, lav vekt og er enkle å transportere.
Vi tilbyr et godt utvalg av posisjoneringsdeler til alle våre rullestoler og dette gjør at du trygt kan velge en Quickie rullestol.

En kryssrammestol kan du velge i 2 ulike varianter: med avtakbare/utsvingbare benstøtter, eller med fast front der du ikke kan ta av benstøttene. Utsvingbare benstøtter gir deg en fordel ved forflytning inn og ut av rullestolen, da du kan få disse vekk før du foretar forflytningen. Våre rullestoler i Quickie Life-serien har både fastramme og kryssramme, med og uten avtagbae benstøtter. Quickie Life T er en kryssrammestol med avtagbare benstøtter. Denne er vinner i post 4 aktiv sammenleggbar. Quickie Life stabil og lett sammenleggbar rullestol som passer godt i klassen for aktive rullestoler. 
Den nyeste og letteste av alle kryssrammestoler er vår karbonrullestol Quickie Krypton F.  En svært lett, sammenleggbar rullestol i karbon, stilig utseende og justeringsmuligheter som en god Quickie-stol! 
Quickie Xenon² er en lett kryssrammestol som enkelt slås sammen for transport og oppbevaring. Quickie Life FF og Quickie Life Swing away er stabile og lette sammenleggbare stoler som passer godt i klassen for aktive rullestoler. Life FF (fast front) har faste benstøtter og Life SA (Swing away) har utsvingbare/avtakbare benstøtter.