Manuelle Rullestoler / QUICKIE / Manuell rullestol

Aktive rullestoler

Quickie manuelle rullestoler har lang tradisjon i innovasjon innen rullestolteknologi. Design og supre bruksegenskaper kjennetegner Quickie manuelle rullestoler for den aktive brukeren. Quickie er merket for manuelle og elektriske rullestoler i tillegg til sykler og sykkelfronter. Hver eneste Quickie rullestol kan tilpasses den enkeltes behov og sikrer deg optimal posisjonering, mobilitet og ytelse.

Krypton F

Krypton F

Den ultimate QUICKIE rullestolen i karbon, med sammenleggbar ramme.

Krypton R

Krypton R

Den ultimate QUICKIE rullestolen med fast ramme, i karbon.

Impera

Impera

Lettkjørt aktiv kryssrammestol

Helium

Helium

Helium – Aktiv, lett, personlig, effektiv og smart!

Life FF

Life FF

Lett aktiv, kryssrammestol med faste benstøtter

Xenon² FF

Xenon² FF

En svært lett kryssramme rullestol

 Life SA

Life SA

Lett, aktiv kryssrammestol med utsvingbare benstøtter

Xenon² SA

Xenon² SA

En lett kryssramme rullestol, med utsvingbare benstøtter

M6

M6

Stolen for de største rullestolbrukerne!

Wheelblades

Wheelblades

Supre ski til din rullestol!

Livet slutter ikke når du sitter i rullestol. Det blir et nytt. Og det er den perfekte muligheten til å overvinne dine grenser hver dag.

Patricia Santana, Spain

Ofte Stilte Spørsmål

Totalbredden på rullestolen kan du finne i brukerveiledningen. Viktige faktorer å vite er setets bredde og hvilken cambring du eventuelt har på din stol. Dette har å gjøre med hvilken vinkel du har på plassering av drivhjulene. Totalbredden på stolen vil øke med 80 mm ved en cambringsgrad på 6 grader i forhold til en stol uten cambring. 

Det kommer veldig an på hvor ofte den benyttes, hvor du benytter den, hvor ofte du selv vasker og vedlkeholder den og hvor den lagres når den ikke brukes. Med normalt godt vedlikehold anbefales det å ha service ca 1 gang per år. Oftere dersom du  benytter den hardt hver dag.

Produkter som eies av NAV følger deres rutiner og praksis for service og vedlikehold.

Se i brukerveiledningen for råd om renhold og vedlikehold av rullestolen. 

Om du har en sammenleggbar rullestol vil du finne en merkelapp på rammens kryss under setet. På en fastrammestol vil du finne den bak på rammen. 

En aktiv rullestol er en fellesbetegnelse på stoler som er lette i vekt og beregnet for aktive brukere som har styrke i overkroppen og armene til å kjøre stolen selv. En allround stol er ofte en stol som er beregnet på brukere som kjører noe selv og som også får hjelp ved kjøring. Som oftest er allroundstolene sammenleggbare(kryssramme) og har høyderegulerbare kjørehåndtak. Allroundstolene er ofte noe tyngre enn aktivstolene. 

Dette er en benevnelse på typer rullestoler som er svært lette i vekt og passer godt for personer som er aktive og kjører rullestolen selv. Innenfor denne gruppen av rullestoler finner du varianter av stoler som f.eks. fastrammestoler og kryssrammestoler som igjen har ulike egenskaper. Eksempler på aktivstoler fra Quickie er Helium, Krypton, Xenon2 og Impera.

 1 2 3 

Tilbehør til rullestolen din.

Fra vesker til eikebeskyttere, sett din personlige preg på rullestolen. Du vil finne bilder og artikkelnumre i katalogene som ligger under dokumentasjon på hvert produkt.