Manuelle Rullestoler / QUICKIE / Manuell rullestol

Aktive rullestoler

Quickie manuelle rullestoler har lang tradisjon i innovasjon og utvikling innen rullestolteknologi. Design og supre bruksegenskaper kjennetegner Quickie manuelle rullestoler for den aktive brukeren. Quickie er merket for manuelle og elektriske rullestoler i tillegg til sykler og sykkelfronter. Hver eneste Quickie rullestol kan tilpasses den enkeltes behov og sikrer deg optimal posisjonering, mobilitet og ytelse.

Ønsker du kontakt med oss? Finn din fylkes representant.

NY!
QUICKIE QS5 X

QUICKIE QS5 X

Fullt justerbar, lett i vekt og lett å legge sammen!

  • Post 4 - Lett, aktiv rullestol m/sammenleggbar ramme m/fast benstøtte
QUICKIE Nitrum

QUICKIE Nitrum

Lett, lettkjørt og energi-effektiv!

  • Post 1 - Lett aktiv rullestol med fastramme og fast benstøtte
QUICKIE Argon²

QUICKIE Argon²

Fullt justerbar, aktiv rullestol med lav vekt!

  • Post 2 - Aktiv rullestol med fastramme og fast benstøtte
QUICKIE Krypton R

QUICKIE Krypton R

Den ultimate QUICKIE rullestolen med fast ramme i karbon.

QUICKIE Krypton F

QUICKIE Krypton F

Den ultimate QUICKIE rullestolen i karbon, med sammenleggbar ramme.

QUICKIE Life T

QUICKIE Life T

En lett og justerbar rullestol for de som ønsker en praktisk, sammenleggbar stol

  • Produktet er ikke lenger på kontrakt i Norge
  • Se QS5 X som er ny sammenleggbar stol
QUICKIE Xenon²

QUICKIE Xenon²

En svært lett kryssramme rullestol

QUICKIE Xenon² (SA)

QUICKIE Xenon² (SA)

En lett kryssramme rullestol, med utsvingbare benstøtter

Adventus - fronthjul

Adventus - fronthjul

Fronthjul for bedre fremkommelighet!

  • Tilbehør til manuelle rullestoler.
Loopwheels

Loopwheels

Loopwheels - Drivhjulene for komfort og smertelindring!

  • Tilbehør til manuelle rullestoler.
QUICKIE M6

QUICKIE M6

Stolen for de største og tyngste rullestolbrukerne!

Wheelblades

Wheelblades

Supre ski til din rullestol når du skal kjøre ute i snø!

  • Tilbehør til manuelle rullestoler.
Livet slutter ikke når du sitter i rullestol. Det blir et nytt. Og det er den perfekte muligheten til å overvinne dine grenser hver dag.

Patricia Santana, Spain

Ofte Stilte Spørsmål

Totalbredden på rullestolen kan du finne i brukerveiledningen. Viktige faktorer å vite er setets bredde og hvilken cambring du eventuelt har på din stol. Dette har å gjøre med hvilken vinkel du har på plassering av drivhjulene. Totalbredden på stolen vil øke med 80 mm ved en cambringsgrad på 6 grader i forhold til en stol uten cambring. 

Det kommer veldig an på hvor ofte den benyttes, hvor du benytter den, hvor ofte du selv vasker og vedlkeholder den og hvor den lagres når den ikke brukes. Med normalt godt vedlikehold anbefales det å ha service ca 1 gang per år. Oftere dersom du  benytter den hardt hver dag.

Produkter som eies av NAV følger deres rutiner og praksis for service og vedlikehold.

Se i brukerveiledningen for råd om renhold og vedlikehold av rullestolen. 

Om du har en sammenleggbar rullestol vil du finne en merkelapp på rammens kryss under setet. På en fastrammestol vil du finne den på drivhjulsakselen. 

En aktiv rullestol er en fellesbetegnelse på stoler som er lette i vekt og beregnet for aktive brukere som har styrke i overkroppen og armene til å kjøre stolen selv. En allround stol er ofte en stol som er beregnet på brukere som kjører noe selv og som også får hjelp ved kjøring. Som oftest er allroundstolene sammenleggbare(kryssramme) og har høyderegulerbare kjørehåndtak. Allroundstolene er ofte noe tyngre enn aktivstolene. 

Dette er en benevnelse på typer rullestoler som er svært lette i vekt og passer godt for personer som er aktive og kjører rullestolen selv. Innenfor denne gruppen av rullestoler finner du varianter av stoler som f.eks. fastrammestoler og kryssrammestoler som igjen har ulike egenskaper. Eksempler på aktivstoler fra Quickie er Helium, Krypton, Xenon2 og Impera.

 1 2 3 4 

Tilbehør til rullestolen din.

Fra vesker til eikebeskyttere, sett ditt personlige preg på rullestolen. Du vil finne bilder og artikkelnumre i tilbehørskatalogene som ligger under Dokumentasjon/Brosjyrer på hvert produkt.

 

Fastrammestoler - passer utmerket til aktive rullestolbrukere som vet hva de vil ha ut av en rullestol. Med få bevegelige deler, vil din energi for hvert drivringstak resultere i god bevegelse fremover.  Svært god respons, stiv ramme og svært lav vekt gir deg kontroll og god balanse. I tillegg vil riktig tyngdepunkt og gode hjul ha stor betydning for stolens kjøreegenskaper. 
I post 2 Aktive fastrammestoler vil du finne Quickie Argon² .  Denne stolen er meget sterk, har høy maksimal brukervekt og har desidert flest størrelser og justeringsmuligheter. Gode tilpasningsmuligheter og kunnskap om den aktive rullestolbrukers behov gir denne rullestolen flere gode detaljer som du vil sette pris på. Den aller nyeste Quickie fastrammestolen er Quickie Nitrum. Nitrum er utviklet etter mange gode innspill fra rullestolbrukere av våre aktivstoler og i denne stolen kan vi tilby flere innovative nyheter. Nitrum finner du i post 1 - Lette, aktive fastrammestoler.

Ønsker du deg en enda lettere stol kan vi tilby karbonrullestolen  Quickie Krypton R.  En utrolig lett fastrammestol med ramme i karbon og fremdeles med de gode  tilpasningsmuligheter for aller beste innstilling til deg. 
 

Kryssrammestoler – er sammenleggbare rullestoler og er et utmerket valg dersom ditt behov endres over tid. De har mange innstillingsmuligheter, lav vekt og er enkle å transportere. Den nyutviklede Quickie QS5 X finner du i post 4 i ny kontrakt for manuelle rullestoler. Den nyutviklede metoden for sammenlegging av denne stolen gjør den svært enkel å legge sammen.
Vi tilbyr et godt utvalg av posisjoneringsdeler til alle våre rullestoler og dette gjør at du trygt kan velge en Quickie rullestol.

En kryssrammestol kan du velge i 2 ulike varianter: med avtakbare/utsvingbare benstøtter, eller med fast front der du ikke kan ta av benstøttene. Utsvingbare benstøtter gir deg en fordel ved forflytning inn og ut av rullestolen, da du kan få disse vekk før du foretar forflytningen. 
Den letteste av alle kryssrammestoler er vår karbonrullestol Quickie Krypton F.  En svært lett, sammenleggbar rullestol i karbon, stilig utseende og justeringsmuligheter som en god Quickie-stol! 
Quickie Xenon² er en lett kryssrammestol som enkelt slås sammen for transport og oppbevaring.