Elektriske rullestoler for voksne

Design og supre bruksegenskaper kjennetegner Quickie rullestoler. Quickie er merket for manuelle og elektriske rullestoler i tillegg til sportsutstyr. Våre elektriske rullestoler kan tilpasses den enkeltes behov og sikrer deg optimal posisjonering og ytelse. Rullestolene våre er kjent for sine gode kjøreegenskaper som følge av bl.a. god fjæring og stolenes raske respons på brukers styring. 

  • Sorter etter:
  • Mest populær

Hva slags understell ønsker du?

Ønsker du omgivelseskontroll eller spesielle styresystemer for å kjøre stolen?

I hvilket miljø skal du kjøre?

Hva er brukerens vekt?

Trenger du elektrisk tilt eller elektrisk rygg?

Elektriske rullestoler fra Quickie

Ved valg av elektrisk rullestol er det viktig å ha alle hverdagens utfordringer i tankene. Man skal ikke kompromisse hva gjelder sikkerhet, kvalitet eller stolens ytelse. Det er også viktig å se på stolens muligheter for å tilpasses deg, slik at du oppnår best mulig komfort. Du bør starte med å velge hva slags fremdrift stolen skal ha, forhjulsdrevet, bakhjulsdrevet eller midthjulsdrevet.
Her følger en liten beskrivelse av de ulike understellenes egenskaper.

Forhjulsdrevet el-rullestol: Gir lite ekstra kraft ved kjøring over kanter og i ulendt terreng. Med litt mindre snuradius enn en bakhjulsdrevet stol kan du ta en krappere sving rundt hjørner hvilket gjør det til en smidig stol å benytte innendørs. Fordi det ikke finnes svinghjul foran på en slik stol vil du også få føttene noe nærmere kroppen. Dette gjør at du lettere kommer tett inntil bord etc. enn du gjør med andre stoler. Puma 40 FWD er et eksempel på en elektrisk rullestol med framhjulsdrift. Denne egner seg godt for bruk som sete i kjøretøy.

Bakhjulsdrevet el-rullestol: Denne er veldig stabil ved kjøring ute. Når du kjører i ulendt terreng eller over fortauskanter lystrer den godt dine kommandoer. Stolene er intuitive å kjøre og har ofte veldig bra fjæringssystem. Stolene kan innstilles med flere kjøreprofiler. Kan gjerne benyttes som kombi inne-/utestol for de som ønsker en slik kombinasjon. Med litt mindre drivhjul får du en smalere stol dersom du skal manøvrere i trange rom.
Puma RWD og Salsa R2 er eksempler på bakhjulsdrevne elektriske rullestoler.

Midthjulsdrevet el-rullestol: Disse er svært intuitive å kjøre. De lystrer dine kommandoer på en direkte måte som gjør de meget enkle å manøvrere. Midthjulsdrevne rullestoler er også perfekte til innendørs bruk fordi de har den aller minste snuradius. Skal du kjøre ute i ulendt terreng, så egner Salsa M² seg meget godt pga dens avanserte fjæringssystem. En meget god inne/ute-stol som bør prøves!