Sitte & Stå / Leckey / Sittemoduler

Sittemoduler

Moduloppbygde sittesystemer tilbyr tilpasningsvennlige produkter for barn, ungdom og voksne som muliggjør vanlige aktiviteter som skolearbeid, arbeid, lek, barnehageaktiviteter, spisesituasjoner osv. 

Ønsker du å se Breezy Nuage PLS?

Leckey BeMe

Leckey BeMe

Like unik som et fingeravtrykk!

  • Produktet er på kontrakt fra 1.mars 2022 i størrelsene stor og stor lang
Leckey Squiggles Seat

Leckey Squiggles Seat

Øk aktivitetsnivå med Squiggles. Passer til barn mellom 0 og 5 år.

  • Kontrakt med NAV, DK1 - Nr 3 i posten.
LeckeyMygo Seat

LeckeyMygo Seat

Sittemodul Mygo passer for barn i alderen 3-16 år.

  • Kontrakt med NAV, DK1 - Nr 2 i posten.
Leckey PAL

Leckey PAL

Den perfekte balansen mellom postural støtte og praktisk bruk i klasserommet.

Leckey Early Activity System

Leckey Early Activity System

Modulært system for aktiv utvikling

Leckey KIT

Leckey KIT

KIT sittemodul passer for ungdom og voksne

  • Produktet er ikke lenger på kontrakt i Norge

Ofte Stilte Spørsmål

Det er sitteenheter som er bygget opp av moduler og disse kan benyttes på forskjellige understell etter individuelle behov. Vi tilbyr sittesystemer i flere utgaver i flere størrelser. 

Det er tre nøkkelområder som krever spesiell fokus ved posisjonering i sittende:
1. Posisjonering av bekken og bekkenstabilitet
2. Posisjonering av ben og føtter
3. Posisjonering av overkropp og hode

Ved fikserte feilstillinger i bekkenet bør bekkenstøtten kunne tilpasses slik at den gir støtte til denne stillingen. Bakovertiltet-, skjevstilt- og rotert bekken er eksempler på feilstillinger.

Ved windsweept sittestilling vil han/hun ha stramme abduktorer på det ene benet og stramme adduktorer på det andre.
Ja. Windsweeping, abduksjon, lårlengdeforskjell, setedybde og hofteabduksjon kan enkelt tilpasses i sittemodulene.
Å for eksempel tillate en windsweept sittestilling bidrar til at bekkenet kan plasseres godt inn i sittemodulen. I tillegg vil tonus ikke bli unødvendig forhøyet på grunn av ubehag eller strekk i stram muskulatur. Resultatet er en funksjonell sittestilling der han/hun klarer å utføre ulike aktiviteter.

Sittemodulene fra Leckey er krasjtestet og godkjent for bruk i kjøretøy. Sittemodulene er testet i sin komplette konfigurasjon på et surrogat understell med formet hodestøtte fra Leckey. Krasjtesten refererer kun til sittesystemet og sammenkoblingsmekanismen. Dersom du skal benytte sittesystemet på et rullestolunderstell henviser vi til rullestolprodusentens brukermanual for detaljer rundt krasjtest.
Til våre sittemoduler tilbyr vi blant annet Zippie RS understell som er krasjtestet og godkjent for bruk i kjøretøy.

 1 2 

Ved posisjonering i sittende er det tre nøkkelområder som krever spesiell fokus, posisjonering av bekken og bekkenstabilitet, posisjonering av overkropp og hode samt posisjonering av ben og føtter.

Posisjonering av bekken og bekkenstabilitet
God posisjonering av, og støtte til, bekkenet er grunnsteinen for sittende stilling. En riktig tilpasset bekkenstøtte er viktig for å opprettholde en optimal stilling i bekkenet over tid. Ved fikserte feilstillinger i bekkenet bør bekkenstøtten kunne tilpasses slik at den gir støtte også til den fikserte stillingen.

Posisjonering av overkropp og hode

Mulighet for variasjon i støtte av overkroppen ved bruk av bryststøtte og ulike typer vester er avgjørende for et balansert forhold mellom god posisjonering og funksjon.

Sidestøtter som er justerbare i bredde, høyde og vinkel gir fleksible muligheter for støtte. Utsvingbare sidestøtter gjør det enklere å forflytte til og fra setet.

Et tilpasset sortiment av hodestøtter er nødvendig for å møte de individuelle behovene. I tillegg til hodestøtter i produktenes standardsortiment, leverer Sunrise Medical Whitmyer hodestøtter, et komplett sortiment av hodestøtter for alle behov.

 

Posisjonering av ben og føtter
Noen brukere presenterer en windsweept sittestilling, med stramme abduktorer på det ene benet og stramme adduktorer på det andre. Å tillate en windswept sittestilling bidrar til at bekkenet kan plasseres godt inn i sittemodulen.

På den måten kan vi sikre at det ikke oppstår rotasjon i ryggsøylen, samt gi en sittestilling som for eksempel legger til rette for funksjonell bruk av armene.

Ved stram hamstrings er det viktig å kunne plassere foten bak loddlinjen for kneet. Dette sikrer at bekkenet ikke tipper bakover eller at tonus ikke forhøyes som resultat av drag i muskulaturen. Resultatet er en mer funksjonell sittestilling.

Full understøttelse for ben og føtter er avgjørende for å opprettholde posisjonen i bekken og overkropp samt for fullt potensiale for funksjon og interaksjon.
Personer med spesielle behov trenger en fokusert tilnærming for å imøtekomme deres individuelle utfordringer. Behovene endrer seg etterhvert som barnet blir eldre og kroppen endrer seg. Derfor tilbyr vi sittemoduler som er spesielt tilpasset den enkelte aldersgruppe, samt modulære produkter som enkelt kan endres etter hvert som behovene endrer seg. 

Squiggles Seat er sittemodulen for de minste, et lite og nett sete med riktige posisjoneringsløsninger i forhold til å komme opp og sitte for første gang. Mygo Seat tilbyr større barn mer posisjonering og stabilisering til bekken og underekstremiteter. Vårt nyeste sittesystem, BeMe Seat, er et modulært konsept som kan tilpasses alt fra de enkle til de mest komplekse behovene, for alle opp til ca. 18 år. Alle moduler er kompatible på tvers for maksimal fleksibilitet.