Sitte & Stå / Leckey / Sittemoduler

Sittemoduler

Moduloppbygde sittesystemer tilbyr tilpasningsvennlige produkter for barn, ungdom og voksne som muliggjør vanlige aktiviteter som skolearbeid, arbeid, lek, barnehageaktiviteter, spisesituasjoner osv. 

Leckey Squiggles Seat

Leckey Squiggles Seat

Øk aktivitetsnivå med Squiggles. Passer til barn mellom 0 og 5 år.

Leckey Mygo Seat

Leckey Mygo Seat

Sittemodul Mygo passer for barn i alderen 3-14 år.

Leckey KIT

Leckey KIT

sittemodul passer for ungdom og voksne

Leckey Early Activity System

Leckey Early Activity System

Modulært system for aktiv utvikling

Ofte Stilte Spørsmål

Det er sitteenheter som er bygget opp av moduler og disse kan benyttes på forskjellige understell etter individuelle behov. Vi tilbyr sittesystemer i flere utgaver i flere størrelser. 

Det er tre nøkkelområder som krever spesiell fokus, posisjonering av bekken og bekkenstabilitet, posisjonering av overkropp og hode samt posisjonering av ben og føtter. 

Ved posisjonering i sittende er det tre nøkkelområder som krever spesiell fokus, posisjonering av bekken og bekkenstabilitet, posisjonering av overkropp og hode samt posisjonering av ben og føtter.

Posisjonering av bekken og bekkenstabilitet
God posisjonering av, og støtte til, bekkenet er grunnsteinen for sittende stilling. En riktig tilpasset bekkenstøtte er viktig for å opprettholde en optimal stilling i bekkenet. Ved fikserte feilstillinger i bekkenet bør bekkenstøtten kunne tilpasses slik at den gir støtte også til den fikserte stillingen.

Posisjonering av overkropp og hode

Mulighet for variasjon i støtte av overkroppen ved bruk av bryststøtte og ulike typer vester er avgjørende for et balansert forhold mellom god posisjonering og funksjon. Et tilpasset sortiment av hodestøtter er nødvendig for å møte de individuelle behovene.

Posisjonering av ben og føtter
Noen brukere presenterer en windsweept sittestilling, med stramme abduktorer på det ene benet og stramme adduktorer på det andre. Å tillate en windswept sittestilling bidrar til at bekkenet kan plasseres godt inn i sittemodulen.

På den måten kan vi sikre at det ikke oppstår rotasjon i ryggsøylen, samt gi en sittestilling som for eksempel legger til rette for funksjonell bruk av armene.

Ved stram hamstrings er det viktig å kunne plassere foten bak loddlinjen for kneet. Dette sikrer at bekkenet ikke tipper bakover eller at tonus ikke forhøyes som resultat av drag i muskulaturen. Resultatet er en mer funksjonell sittestilling.

Full understøttelse for ben og føtter er avgjørende for å opprettholde posisjonen i bekken og overkropp samt for fullt potensiale for funksjon og interaksjon.
Personer med spesielle behov trenger en fokusert tilnærming for å imøtekomme deres individuelle utfordringer. Behovene endrer seg etterhvert som barnet blir eldre og kroppen endrer seg. Derfor tilbyr vi sittemoduler som er spesielt tilpasset den enkelte aldersgruppe. Squiggles er sittemodulen for de minste, et lite og nett sete med riktige posisjoneringsløsninger i forhold til å komme opp og sitte for første gang. Mygo tilbyr større barn mer posisjonering og stabilisering til bekken og underekstremiteter. KIT er vårt mest avanserte sittesystem med ytterligere tilpasninger i forhold til for eksempel rygg og fotplassering.