Nyheter / Ofte stilte spørsmål

Ofte stilte spørsmål

Har du spørsmål du ønsker å stille? Ta en titt her for å se om det er spørsmål vi allerede har besvart. 

Vanlige spørsmål.:

Om du har en sammenleggbar rullestol vil du finne en merkelapp på rammens kryss under setet. På en fastrammestol vil du finne den bak på rammen. 

Ja, vårt Built-4-Me team kan hjelpe med individulle tilpasninger dersom du har behov som ikke kan dekkes med standard produktvalg og tilbehør. Dette må gjennomgås grundig sammen med din terapeut for at mål og funksjoner skal bli slik du har behov for. Ta kontakt med din terapeut som vil kunne gjøre avtale med vår salgsrepresentant i ditt fylke. 

Det er flere fordeler, blant annet god støtte og stabilitet til den sittende stillingen, konsekvent støtte over tid, bedre trykkfordeling og økt komfort. Generelt kan vi si at ved å bruke en fast rygg, vil du bruke mindre krefter på å opprettholde sittestillingen, og kan dermed bruke kreftene på andre aktiviteter.

Er du en privatperson som søker et produkt via Hjelpemiddelsentralen, må alt gå gjennom dem. Dersom du vil kjøpe et produkt privat, kan du kjøpe av Hjelpemiddeldeal.no som er en nettbutikk. På deres side finner du produkter og priser beregnet på private kjøp.

Vi kan dessverre ikke selge direkte til sluttbruker fra Sunrise Medical AS.

Dersom du representerer en kommune eller et sykehus, kan du sende din bestilling/forespørsel til oss på post@sunrisemedical.no

 

 

Det første du bør finne frem til er serienummeret på ditt produkt. Dette er nøkkelen til å få riktig del ved bestilling hos oss. Du har sannsynligvis mottatt ditt produkt fra NAV Hjelpemiddelsentral og det er også de som må legge inn bestillingen på reservedelen. Beskriv delen du trenger (eventuelt også ta et bilde) og oppgi produktets navn og serienummer når du kontakter Hjelpemiddelsentralen. Da har du lagt et godt grunnlag for å motta riktig del. 

Den enkleste måte å få korrekte mål på er å benytte et skyvelær, men et målebånd fungerer også. 
På skjemaene på NAV's sider er det oppgitt hvilke mål man skal ta. Du kan også se på denne videoen som er på hjemmesidene til HMS i Trondheim:
Trondheim kommune har i samarbeid med NAV Hjelpemiddelsentral Sør-Trøndelag laget en film på cirka tre minutter som viser hvordan du tar riktige mål for å finne egnet rullestol. 

Den enkleste måte å få korrekte mål på er å benytte et skyvelær, men et målebånd fungerer også. 
På skjemaene på NAV's sider er det oppgitt hvilke mål man skal ta. Du kan også se på denne videoen som er på hjemmesidene til HMS i Trondheim:
Trondheim kommune har i samarbeid med NAV Hjelpemiddelsentral Sør-Trøndelag laget en film på cirka tre minutter som viser hvordan du tar riktige mål for å finne egnet rullestol. 

Vennligst referer til merket på siden av puten. JAY Balance med Cryo Fluid er merket med et blått Cryo symbol. Selve Cryo Fluid paden er segmentert i fem kamre. 

Vekt på manuelle rullestoler er helt avhengig av type rullestol og hvilke valg man har tatt. Det er f.eks. ulik vekt på hjul, ulike rammer, du kan velge varianter av sete og rygg, med og uten kjørehåndtak. Alt dette vil gjøre en forskjell på vekten. I tillegg kan du få superlett rullestol ved å velge en stol som er laget i karbon istedetfor aluminium. Sunrise Medical har Quickie Krypton i karbon. Vekt på aktive manuelle rullestoler er derfor svært ulik, men totalvekt varierer mellom ca 6 kg og 11 kg. I NAV kontrakt er stolene satt opp med likt utstyr og veiet av NAV i samme størrelse slik at du kan se forskjellene i beskrivelsene til stolene.  

The F55 easily fits most manual folding and rigid wheelchairs. Please refer to the Compatibility Guide on the Sunrise Medical website. The Compatibility Guide indicates all chairs for which a Combination agreement exist. The list is an indication of wheelchair models the F55 can be mounted on. Please see also the section "Docking Information" in the Compatibility Guide. Here you  find even more information about what requirements have to be met to attach the F55 to your wheelchair. Frame shape, CoG, wheel-size and seat-depth are of influence. Additionally, a straight section of the frame tube of at least 35 mm is also necessary for the attachment of the clamps. Therefore it is essential to try and test it to be 100% sure! Or ask your supplier for advice.

Vi fant svar på: