Generelle spørsmål

Det enkleste kan være å gå til NAV sine hjemmesider og slå opp produktet i "Hjelpemiddeldatabasen". Her vises alle produkter som er på kontrakt med NAV. Du kan også gå til produktgruppen du søker her på våre hjemmesider. Velg så fanen Dokumentasjon, Der vil du på de fleste produkter finne et dokument som heter Artikkelnummerliste. Denne inneholder vårt artikkelnummer og HMS nummer på alle hovedprodukter og tilbehør i denne kontrakten. 

Du kan laste ned en ny ved å klikke her, velge produkt og laste ned riktig manual. Du kan også sende en e-post til post@sunrisemedical.no og spørre. Vi kan da sende deg et eksemplar av riktig manual på mail eller pr post.

Ja, det kan du! Vi har et samarbeid med HJELPEMIDDELDEAL.NO. Her skal du kunne få kjøpt de fleste av våre produkter dersom du ønsker. Foreløpeig har vi lagt inn et begrenset sortiment av våre produkter, men du kan også kjøpe andre av våre prdoukter dersom du ber om å få tilbud fra hjelpemiddeldeal.no. 

Men, hvis du oppfyller kravene til NAV, har du vanligvis rett til å få hjelpemidler uten at du trenger å bekoste dem selv. Kontakt din lege eller terapeut for mer informasjon om, eller hjelp til å søke om dette. 

Manuelle rullestoler

Elektriske rullestoler

Hver kombinasjon av led lamper som blinker betyr noe spesielt. F eks et visst antall lamper betyr at laderen står i når du prøver å slå på stolen. Eller at noen har glemt å koble inn frikoplingen etter at man har flyttet stolen for hånd. En oversikt over hva disse blinkingene betyr, finner du i din brukermanual.

Alle prisforhandlede batterier er godkjente i henhold til IATA og kan taes med på reise med fly. For å få tak i et dokument som bekrefter dette kan du gå til Produkter - elektriske rullestoler. Velg så det produktet du har og scroll deg ned til arkfanen DOKUMENTASJON. helt nederst vil du finne et dokument om dette. Det står også noe om dette i din brukerveiledning. . 

Ja, det går bra. Man kan velge mellom LED lys eller de vanlige med lyspærer. Kontakt din terapeut eller HMS for hjelp til bestilling. Sunrise Medical nås på telefon 66 96 38 00 for ytterligere informasjon.

Sterling scootere

Alle scootere (og elektriske rullestoler) har batterier. Disse batteriene er av forskjellige størrelser i ulike rullestoler. Desto større batterier, desto lenger kjørelengde per lading. I brukermanualen står den teoretiske kjørelengden for din scooter. F eks 45km. Hvis man kjører veldig langt er det lurt å ha dette mål i bakhodet slik at man ikke går tom for strøm. Husk også at batteriene blir dårligere over tid og ved lave temperaturer.

Hva gjelder hvor ofte man kan lade er det anbefalt å sette scooteren på lading hver natt.

Nei, det må du ikke gjøre! Bilbatterier er fylt med flytende væske som ikke er lov å bruke på elektriske rullestoler, som f eks scooter. En annen ting som gjør bilbatterier uegnet er at de er laget for å gi mye strøm over en ganske kort tid, men rullestolbatterier er laget for å gi en jevn lav strøm over lang tid.

Det går bra, men det er visse ting å huske på. Før du setter scooteren din på vinterlagring, lad opp batteriene fullt. Etter dette er det lurt å ta av batteridekselet og koble fra batteriene. Ved å gjøre dette spares batteriene best og du har strøm når du tar frem scooteren til våren. Husk også å lade opp batteriene natten før du planlegger din første vårtur.

Sittesystemer

"C" står for "curved" (buet) og "F" står for "flat". En C-pute passer derfor bedre på en rullestol med "hengekøyesete" slik som er vanlig på manuelle rullestoler, og F-putene er bedre å bruke hvis man har et hardt plansete i stolen.