Sitte & Stå / JAY / Puter / JAY Balance

Balance Air S

Den perfekte balansen mellom trykkavlastning, komfort og stabilitet.

Ved å kombinere de trykksårforebyggende kvalitetene til J2 med stabiliteten fra J3-puten, vil Jay Balance gi deg eksepsjonelt god komfort slik at du slipper å kompromisse.

Egenskapene inkluderer bl.a.:
- Lavere setehøyde i kryssrammerullestoler (skråskårede kanter på basen for seterammerørene)
- Oppbyggingsklosser for bekkenet
- Forbedret design i sittebrønnen
- Mykt, heldekkende skumlag
- Posisjoneringsdeler som tilbehør
- Innovativt dual-trekk system
- Enkel å bestille

Be om brosjyre

JAY Balance Air S sittepute
Optimal sittebrønn

Optimal sittebrønn

Størrelsen og formen på sittebrønnen i Jay Balance, eller bekkenområdet, er basert på antropometriske målinger av gjennomsnittlig bekkenbredde for å sirke maksimal stabilitet. De bakre og de brattere frontveggene er formet for å sikre at oljemassen holder seg på plass der den skal være. Oppbyggingsklosser for bekkenet (tilbehør) gir mulighet for å tilpasse Jay Balance til et fiksert skjevstilt bekken. Jay Balance kan leveres med oljepad eller luftinnlegg. 

 

JAY Luftinnlegg

JAY Luftinnlegg

Å velge riktig trykkavlastende innlegg er svært viktig for beskyttelse av huden. Valget skal sikre at sittebeinsknutene kan synke ned i massen og samtidig får tilstrekkelig trykkavlastning.

Luftinnlegget kan tilpasses den enkelte bruker men krever jevnlig vedlikehold av luftmengden, enten av bruker selv eller av hjelper. Balance med luftinnlegg kan fås i 2 varianter Balance Air S (1 kammer) og Balance Air D (2 kamre). 
 

Posisjoneringsdeler

Posisjoneringsdeler

Bruk posisjoneringsdeler (tilbehør) for ytterligere posisjonering av bekken og lår. Oppbyggingsklosser for bekken kan benyttes for å tilpasse puten til et fiksert skjevstilt bekken. Jay Balance er meget god rullestolpute for ulike posisjoneringsbehov og øker sittetoleransen.

Innovativt, dual-trekk system

Innovativt, dual-trekk system

Rullestolputens innovative innertrekk og yttertrekk håndterer kravene til luftgjennomstrømning og effektiv inkontinenshåndtering. Det indre trekket er vannresistent og enkelt å tørke av og gjøre rent, samtidigt som den vanntette glidelåsen med tråd som ikke suger til seg væske, minsker risikoen for at skumbasen blir våt. Det mikroklimatiske overtrekket leder bort varme og fukt, hvilket minsker risikoen for trykksår. Det finnes ytterligere to ytre trekk å velge i; stretchtrekk og inkontinenstrekk.

Be om brosjyre

Hvis du er under 18, vennligst ikke gi oss noen personlige opplysninger. Du kan lese mer om våre retningslinjer for databehandling på vår personvernpolicy.

Hvordan bruker vi informasjonen hvis du ber om en brosjyre?

Sunrise Medical vil bruke dine opplysninger til å sende deg en epost med brosjyren du har bedt om. Vi vil aldri offentliggjøre eller dele dine personlige opplysninger med noen andre. Din informasjon vil bli lagret i Storbritannia og beholdes kun i 3 dager.

Dimensjoner
Totalbredde:34 - 60cm
Totalhøyde:9,5cm
Dybde:34 - 60cm
Vekt
Maks. brukervekt:150kg (34 - 50cm bredder) / 225kg (56 - 60cm bredder)
Alternativer
Sittepute:Mikroklimatisk (std), Inkotrekk og Stretchtrekk (tilbehør)
Putetype:Skum / luft

As a part of our ongoing product improvement initiative, Sunrise Medical reserves the right to change specifications and design without notice. Further, not all features and options offered are compatible with all configurations of the wheelchair. Please consult the user instruction manual for more information.

Dokumentasjon/Support

Ofte Stilte Spørsmål

"C" står for "curved" (buet) og "F" står for "flat". En C-pute har buet bunn og egner seg i rullestoler med "hengekøyesete" (vanlig på manuelle rullestoler). F-putene har flat bunn og egner seg i rullestoler med plansete (vanlig på komfortrullestoler og elektriske rullestoler). En F-pute kan kompletteres med en innleggsplate dersom den skal brukes i rullestol med hengekøyesete.

Posisjonering er den kliniske prosessen det er å sørge for at en person med nedsatt funksjonsevne oppnår optimal kroppsstilling, støtte og stabilitet. Posisjonering kan ta for seg sittende, liggende eller stående stilling. Målet er å bidra til at hver enkelt person får best mulig kvalitet i hverdagen, samt slipper å bruke sine krefter på å opprettholde stillingen. 

Trykksår skyldes langvarig trykk mot et hudområde over et benfremspring. Trykket gjør at blodsirkulasjonen til området blir dårlig, noe som fører til at underhudsfett og muskler "dør", og det dannes sår i huden. Huden er kroppens ytre beskyttelse og det er svært viktig å unngå trykk som vil kunne resultere i sår. Et første tegn på trykksår er rødlig hud. Kontroller huden din ofte. Dersom du mistenker at sår kan oppstå, må du kontakte din lokale terapeut for en vurdering av sitteputen og ryggen i rullestolen. Husk at dersom du har hatt trykksår tidligere, skal du alltid vurderes i forhold til høy risiko for trykksår.

Jay J3-rygger har festebraketter som passer svært mange rullestoler, både våre egne rullestoler og rullestoler fra andre leverandører. Ryggene kan monteres på både manuelle og elektriske rullestoler. Ta kontakt med din terapeut dersom du har behov for en tilpasset fast rygg i din rullestol. 

I forbindelse med at du fikk utlevert rullestolen var du i kontakt med en kontaktperson i kommunen. Vedkommende er den rette å oppsøke dersom du har behov for hjelp til å tilpasse rullestolen. Spesielt ergoterapeuter og fysioterapeuter har god kunnskap om riktig sittestilling. Ved behov kan NAV Hjelpemiddelsentral kontaktes for ytterligere bistand. Dere kan også kontakte oss i Sunrise Medical for tips, hjelp og evt forslag om alternative løsninger.

 1 2 3