Manuelle Rullestoler / Levo / Levo Manuelle Stårullestoler

Levo Manuelle Stårullestoler

Levo manuelle stårullestoler vil gi deg hjelpen du trenger for å komme opp i ståstilling. Dette vil du oppdage vil gi deg mange muligheter for bedre funksjon både fysisk og psykisk. 

Ønsker du kontakt med oss? Finn din fylkes representant.

Levo Summit El

Levo Summit El Stårullestol

Levo Summit EL - manuell rullestol med elektrisk ståfunksjon

  • Alenevinner i post 10 - Rullestoler med ståfunksjon
Levo Active Easy (LAE)

Levo Active Easy (LAE)

Levo stårullestoler: større rekkevidde i stående stilling!

Levo Compact Easy V (LCEV)

Levo Compact Easy V (LCEV)

Manuell rullestol med elektrisk ståfunksjon

Ofte Stilte Spørsmål

Totalbredden på rullestolen kan du finne i brukerveiledningen. Viktige faktorer å vite er setets bredde og hvilken cambring du eventuelt har på din stol. Dette har å gjøre med hvilken vinkel du har på plassering av drivhjulene. Totalbredden på stolen vil øke med 80 mm ved en cambringsgrad på 6 grader i forhold til en stol uten cambring. 

Det kommer veldig an på hvor ofte den benyttes, hvor du benytter den, hvor ofte du selv vasker og vedlkeholder den og hvor den lagres når den ikke brukes. Med normalt godt vedlikehold anbefales det å ha service ca 1 gang per år. Oftere dersom du  benytter den hardt hver dag.

Produkter som eies av NAV følger deres rutiner og praksis for service og vedlikehold.

Se i brukerveiledningen for råd om renhold og vedlikehold av rullestolen. 

Om du har en sammenleggbar rullestol vil du finne en merkelapp på rammens kryss under setet. På en fastrammestol vil du finne den bak på rammen. 

En aktiv rullestol er en fellesbetegnelse på stoler som er lette i vekt og beregnet for aktive brukere som har styrke i overkroppen og armene til å kjøre stolen selv. En allround stol er ofte en stol som er beregnet på brukere som kjører noe selv og som også får hjelp ved kjøring. Som oftest er allroundstolene sammenleggbare(kryssramme) og har høyderegulerbare kjørehåndtak. Allroundstolene er ofte noe tyngre enn aktivstolene. 

Dette er en benevnelse på typer rullestoler som er svært lette i vekt og passer godt for personer som er aktive og kjører rullestolen selv. Innenfor denne gruppen av rullestoler finner du varianter av stoler som f.eks. fastrammestoler og kryssrammestoler som igjen har ulike egenskaper. Eksempler på aktivstoler fra Quickie er Helium, Krypton, Xenon2 og Impera.

 1 2 3 4 

Stårullestol er et unikt hjelpemiddel for de som har problemer med å gå eller stå oppreist. I tillegg til å ha de samme funksjonene som en aktiv rullestol, vil LEVO gjøre at du kan stå oppreist på egenhånd. De manuelle stolene våre finnes i 2 modeller. Levo Active Easy er en ren manuell stol med manuell oppreising og Levo Compact Easy er en manuell stol med elektrisk ståfunksjon. 

Les nøye igjennom brukerveiledninger og alle instruksjonene før du bruker LEVO-rullestolen. Håndboken inneholder viktig informasjon for riktig og trygg bruk av stolen. Når du går opp i stående stilling, kan kroppen belastes på en måte som den kanskje ikke er vant til. 

Kontroller derfor med legen eller terapeuten din at du ikke lider av kraftig kontraktur eller benskjørhet, før du bruker stårullestolen. Ved eventuelle kraftige eller plutselige kramper eller liknende, kan brukeren stå under oppsyn av en ledsager. Ta kontakt med din leverandør, forhandler eller Levo AG hvis du har synsvansker. Hvorvidt du bruker LEVO som et ståhjelpemiddel til daglig bruk, eller som et treningsapparat for ståøvelser, vil den garantert gi deg optimal selvstendighet, mobilitet og helse.