Birgit Skarstein

"Aktivitet er livet!"

Birgit Skarstein er idrettsutøver i roing og langrenn og en samfunnsprofil med et sterkt sosialt engasjement. Hun har til sammen elleve VM-medaljer og har vunnet verdenscupen totalt i begge grener. Birgit har fått norsk idretts høyeste hedersutmerkelse, Egebergs Ærespris, for sine prestasjoner på idrettsarenaen og innsats som verdibærer i samfunnet.

Birgit ble lam som 20-åring etter en feilsatt epiduralbedøvelse, og ble raskt etterpå kjent for det norske folk gjennom sin deltakelse i NRKs suksess Ingen Grenser med Lars Monsen i 2011. Gjennom det siste tiåret har hun vært en aktiv stemme for mangfold, inkludering og fellesskap og har fått en rekke priser for sitt samfunnsengasjement. Birgit har en synlig stemme i mediebildet, er en attraktiv profil for talkshow og lignende, og ledet blant annet den direktesendte Idrettsgallaen 2020 som programleder sammen med Nicolai Ramm.

Mange så henne kanskje som historiens første deltaker i rullestol i Skal vi danse sist høst. Birgit har bidratt til å sette paraidrett på kartet både nasjonalt og internasjonalt, og har blant annet bidratt i å utvikle utstyr både for bredde og topp. Hun er en integrert del av det norske rolandslaget, og trener til vanlig med Olaf Tufte & co på Årungen utenfor Oslo. I 2021 mottok Birgit Fredrikkeprisen og Norges Handicapforbunds hederspris, samt ble hedret med Peer Gynt-prisen. I paralympics i Tokyo i september 2021 vant Birgit et velfortjent gull i 2000m roing. Et halvt år senere stilte hun i sittende langrenn i vinter-paralympics i Beijing med svært gode resultater.

birgitskarstein

Birgit Skarstein bruker:

QUICKIE Krypton R

Finn ut mer QUICKIE Krypton R