Arbeidsstoler

Vi fant svar på:

Ja, det er den. Sikkerhet under forflytning inn og ut av stolen er viktig, særlig for personer som bor alene. Real leverer derfor alle sine rammer med brems mot gulv. Dette gir ekstra trygghet mot velt bakover da hjulene fungerer som tippesikring. Real er alene om denne løsningen.

En arbeidsstol som er tilpasset størrelsen til brukeren er lettere å flytte seg rundt i og fungerer best i alle daglige gjøremål. Et for stort eller for bredt sete vil føles å være til hinder og vanskelig å forflytte seg i. Arbeidsstolen skal derfor tilpasses brukeren slik at den forenkler aktivitet og daglige gjøremål - samt gi nødvendig stabilitet og hvile når det er behov for det.

Ja, det gjør den. Vi fører Real arbeidsstoler for voksne og for barn. Disse igjen kan fås med flere sete-/ryggstørrelser.

Real arbeidsstoler har ulike løsninger for betjening av setefunksjoner. Noen kan benytte seg av hendler plassert under armlenet eller setet, enten det er på høyre eller venstre side, mens andre ar avhengig av at hendler og / eller brytere er plassert på en side. Real sine hendler og brytere er utviklet nettopp for å kunne løse dette. Plassering av brytere på armlen, ved fot, på bord, i nakkestøtte eller på rygg for ledsager er eksempler på dette. De kan selvfølgelig også flyttes dersom det blir nødvendig senere, slik at arbeidsstolen også fungerer over tid.

Den hovedsakelige forskjellen er utformingen på rygg og nakkestøtte.
Høy er utstyrt med høy rygg og en nakkestøtte som gir støtte under bakhodet, mens støtte er utstyrt med høy rygg med integrerte sidestøtter og en stor hodestøtte som gir god støtte for hodet ved hvile. Det skal finnes en arbeidsstol for alle, og derfor vil du finne ulike utforminger på rygg og nakkestøtte for å dekke inn ulike behov.

Disse stolene er konfigurert med lav rygg med mindre grad av støtte, noe som gir god bevegelsesfrihet, og passer godt til aktive personer.

Alle våre arbeidsstoler, bortsett fra Twin og coxit versjonen, er med i NAV-kontrakt. Alle våre arbeidsstoler for barn, Real 9300/9400 Plus (aktiv, høy, støtte), er 1. valg i samtlige delkontrakter de er representert i.

Ja, det finnes et utvalg farger til arbeidsstolene. Dog er det svart som er prisforhandlet med NAV, dersom det er ønske om en annen farge må dettes søkes om.

Ja, det finnes inkontinenstrekk til arbeidsstolene. Inkontinenstrekket kommer i fargen grå.

Ja. Arbeidsstolene er utstyrt med store og lettrullede hjul, og et firebent stativ.  Man tar seg derfor både enkelt og sikkert fram. I tillegg finnes det et tilbehør til Realstolene, Propeller, som vil gi god hjelp til å trille. Propeller er elektrisk hjelpehjul som drives elektrisk.

Arbeidsstoler er på rammeavtale med NAV, så de kan søkes på via NAV Hjelpemiddelsentral. Kontakt din lokale terapeut for eventuell hjelp til å søke.

Ja, det er seteløft på arbeidsstolene. Du kan velge mellom manuell (gassfjær), eller elektrisk regulering.

Ja, det er setetilt på arbeidsstolene. De fleste av våre arbeidsstoler er utstyrt med manuell (gassfjær) setetilt, men det er også mulig å utstyre stolen med elektrisk tilt.

Ja, dersom du oppfyller NAV's krav til behov for varig hjelpemiddel (2 år eller mer) kan du søke om f.eks. Real Arbeidsstoler. Dersom dittbehov er kortvarig skal du kontakte kommunen du bor i for å låne hjelpemiddel.