Alle scootere (og elektriske rullestoler) har batterier. Disse batteriene er av forskjellige størrelser i ulike rullestoler. Desto større batterier, desto lenger kjørelengde per lading. I brukermanualen står den teoretiske kjørelengden for din scooter. F eks 45km. Hvis man kjører veldig langt er det lurt å ha dette mål i bakhodet slik at man ikke går tom for strøm. Husk også at batteriene blir dårligere over tid og ved lave temperaturer.

Hva gjelder hvor ofte man kan lade er det anbefalt å sette scooteren på lading hver natt.

Nei, det må du ikke gjøre! Bilbatterier er fylt med flytende væske som ikke er lov å bruke på elektriske rullestoler, som f eks scooter. En annen ting som gjør bilbatterier uegnet er at de er laget for å gi mye strøm over en ganske kort tid, men rullestolbatterier er laget for å gi en jevn lav strøm over lang tid.

Det går bra, men det er visse ting å huske på. Før du setter scooteren din på vinterlagring, lad opp batteriene fullt. Etter dette er det lurt å ta av batteridekselet og koble fra batteriene. Ved å gjøre dette spares batteriene best og du har strøm når du tar frem scooteren til våren. Husk også å lade opp batteriene natten før du planlegger din første vårtur.