Alle scootere (og elektriske rullestoler) har batterier. Disse batteriene er av forskjellige størrelser i ulike rullestoler. Desto større batterier, desto lenger kjørelengde per lading. I brukermanualen står den teoretiske kjørelengden for din scooter. F eks 45km. Hvis man kjører veldig langt er det lurt å ha dette mål i bakhodet slik at man ikke går tom for strøm. Husk også at batteriene blir dårligere over tid.

Hva gjelder hvor ofte man kan lade er det anbefalt å sette scooteren på lading hver natt.

Nei, det må du ikke gjøre! Bilbatterier er fylt med flytende væske som ikke er lov å bruke på elektriske rullestoler, som f eks scooter. En annen ting som gjør bilbatterier uegnet er at de er laget for å gi mye strøm over en ganske kort tid, men rullestolbatterier er laget for å gi en jevn lav strøm over lang tid.

Det går bra, men det er visse ting å huske på. Før du setter scooteren din på vinterlagring, lad opp batteriene fullt. Etter dette er det lurt å ta av batteridekselet og koble fra batteriene. Ved å gjøre dette spares batteriene best og du har strøm når du tar frem scooteren til våren. Husk også å lade opp batteriene natten før du planlegger din første vårtur.